Călinoiu susţine că este linşat mediatic în dosarul ANI

1
23

Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, consideră că este supus unui linşaj mediatic în cazul problemelor pe care le are cu Agenţia Naţională de Integritate care l-a găsit incompatibil şi în conflict de interese. Şeful Consiliului Judeţean a spus că a uitat să îşi timbreze prima contestaţie depusă la instanţa de judecată, luat cu treburile pe care le are. Călinoiu a menţionat că nu înţelege de ce cazul său este intens mediatizat, în condiţiile în care a vorbit de fiecare dată public despre acesta.

ion-calinoiu

Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, susţine că doar instanţa de judecată va face lumină în cazul său şi că nu are ce să îşi impute decât faptul că a omis să îşi completeze declaraţia de avere. Şeful județului a mai spus că veniturile sale obţinute ca expert în proiectul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au fost evidenţiate la Administraţia Fiscală. „Sunt supus unui linşaj mediatic care nu mă deranjează de nici un fel pentru că lumea ştie cine sunt şi ce-am făcut, aia e limpede pentru mine. Stau cu fruntea sus. Mă întreb dacă acele acuze sunt aşa cum sunt. Dacă am fost sau nu la poştă. La instanţă nu m-am prezentat, am depus documentele şi am omis să timbrez. Aşa s-a întâmplat nu am urmărit acest lucru. Am fost luat cu treburile pe care le am”, susţine şeful judeţului.

Acesta a mai declarat că nu a influenţat niciodată justiţia şi că nu a avut niciun fel de relaţii cu magistraţii din Târgu-Jiu şi din Gorj. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj mai susţine că nu vede niciun pericol social din faptele de care este acuzat. „Eu cred că purtăm cu toţii o responsabilitate de a nu face presiuni pe justiţie şi de a fi aceia care judecăm acest proces. Eu cred că nu e un capăt de ţară până se termină acest proces şi va trece prin toate treptele instanţei şi vom vedea o hotărâre. Un singur aş putea să mi-l imput, că nu am luat în serios această treabă, considerând-o nesemnificativă pentru ce înseamnă activitatea lui Călinoiu în materie de încălcare a legii. Dacă era să mă ocup de acest raport, nici nu am fost înştiinţat, trebuia să mă duc să dau explicaţii înainte de întocmirea lui. Nu m-au chemat, nu m-am dus. Am ştiut că au fost reclamaţii. Cei 600 de lei şi 800 de lei nu au fost ascunşi. Au fost evidenţiaţi la impozitele şi taxele locale. Erau pe card. Sunt în veniturile vizibile. Nu am avut intenţia de a ascunde aceste venituri, ci a fost omisiunea”, a mai spus Ion Călinoiu. Agenţia Naţională de Integritate l-a găsit incompatibil pe şeful Consiliului Judeţean Gorj care în timp ce a ocupat funcţia publică a fost expert în cadrul unui proiect educaţional derulat de ISJ şi a fost remunerat pentru activităţile respective. Mai mult decât atât, ANI a depus o sesizare şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, Călinoiu fiind cercetat pentru fals în declaraţii în formă continuată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here