10.3 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăActualitateCălinoiu: Trebuie să luptăm împreună la dezvoltarea judeţului

Călinoiu: Trebuie să luptăm împreună la dezvoltarea judeţului

Consiliul Judeţean a implementat proiectul „Euro Strategie, Euro-Administraţie, Euro-Cetăţeni la nivelul judeţului Gorj, un proiect care s-a desfăşurat pe o perioadă de 15 luni şi ai cărui paşi au ajuns la final, după cum au precizat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean. Proiectul, care vizează strategia de dezvoltare socio-economică a judeţului Gorj, pentru perioada 2011-2020 are o valoare de aproximativ 790 de mii de lei.

Prin elaborarea Strategiei Durabile a judeţului Gorj se urmăreşte reactualizarea Strategiei de dezvoltare socio-economică a judeţului Gorj, 2007-2013, pe baza principiilor şi practicilor dezvoltării durabile şi instruirea a 125 de persoane din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale din judeţul Gorj. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă s-au stabilit ultimii paşi în implementarea proiectului, lucru confirmat şi de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. „Acest proiect este în faza finală. Strategia durabilă este la ora actuală un document care direcţionează în mod concret activitatea Consiliului Judeţean Gorj, pe perioada 2013-2020. Această strategie rămâne o strategie flexibilă, o strategie la care grupurile de lucru vor acţiona în mod permanent şi o vor adapta la ceea ce înseamnă priorităţi pentru dezvoltarea judeţului. Această strategie are ca finalitate şi îndeplinirea unor indicatori. Pentru noi este utilă şi necesară judeţului. Această strategie ne va aduce multe proiecte”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Acesta i-a îndemnat pe gorjeni să fie mai uniţi şi să vadă în această strategie o soluţie viabilă pentru rezolvarea problemelor în domenii ca minerit, energie, administraţie, social şi altele. „Nu trebuie să punem piedici, trebuie să luptăm împreună la dezvoltarea judeţului, fie că vorbim de pedelişti, penelişti sau pesedişti. Dar dacă nu există un document, care să te aducă la acelaşi numitor, la un numitor comun, degeaba. Trebuie să acordăm mai multă deschidere. Strategia intră în vigoare pe perioada 2013-2020”, a adăugat Ion Călinoiu.

Proiect de „miliarde”

Strategia de dezvoltare durabilă, aşa cum au precizat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean îşi propune ca în 2020 Gorjul să fie un judeţ dinamic şi modern. Tot datorită unei dezvoltări echilibrate Gorjul va deveni mai prosper, mai întreprinzător, mai turistic, mai verde şi mai social. Ion Călinoiu a mai precizat faptul că strategie are studii realizate în toate ramurile de activitate, inclusiv în domeniile minier şi energetic. Strategia de dezvoltare a Gorjului cuprinde 170 de pagini cu studii de cercetare realizate recent şi a fost aprobată de consilierii judeţeni. Valoarea totală a proiectului este de 781.500 lei, fără TVA iar pentru implementarea proiectului au fost achiziţionate zece computere cu soft inclus, o imprimantă multifuncţională, un copiator, un video-proiector şi o cameră foto digitală. Echipamentele informatice au fost utilizate în cadrul sesiunilor de instruire, precum şi în cadrul celorlalte activităţi ale proiectului şi vor fi puse la dispoziţia Secretariatului Comitetului de Coordonare pentru implementarea, monitorizarea şi evaluarea strategiei, constituit la nivelul Consiliului Judeţean Gorj. Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de săptămâna trecută documentul care stă la baza acestui proiect.

Vezi video

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -