1.6 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Actualitate Călinoiu vrea să îi premieze pe sindicaliştii lui Condescu, dar şi pe...

Călinoiu vrea să îi premieze pe sindicaliştii lui Condescu, dar şi pe Vâlceanu şi Pecingină

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, premiază minerii din „marşul disperării”, dar şi pe greviştii de la CEO. Printre cei 22 de protestatari de la SMEO, care s-au aflat în greva foamei, în luna martie, în faţa sediului CEO, se numără şi liberalii Dan Vâlceanu şi Gheorghe Pecingină. Aceştia nu sunt de acord cu acţiunea lui Călinoiu şi spun că acesta face campanie electorală pe spinarea sindicatelor.

marsul disperarii

Minerii participanţi la „marşul disperării” dar şi la greva foamei vor primi din partea autorităţilor judeţene diplome de excelenţă pentru curajul şi patriotismul de care au dat dovadă prin acţiunile organizate. Este vorba despre cei peste 60 de mineri, membri ai FNME, care au participat la „marşul disperării” de la Rovinari la Bucureşti, dar şi despre cei 22 de salariaţi ai CEO care au făcut greva foamei împotriva mutării sediului companiei în Capitală. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, susţine că aceştia vor fi recompensaţi simbolic acum pentru că şi-au pus sănătatea şi chiar viaţa în pericol pentru salvarea mineritului şi energiei. „Acordăm o diplomă de patriotism pentru această idee naţională, pentru noi, energia fiind, nu numai în viziunea gorjenilor, una strategică, de interes naţional. Oamenii aceştia s-au sacrificat în acest marş şi nu trebuie să-l dăm uitat, trebuie să-l ţinem mereu de actualitate. Sper să vină la eveniment aceşti eroi şi noi trebuie să fim mai uniţi de aici înainte pentru că există o deschiere de colaborare cu sindicatele şi trebuie să realizăm acest lucru”, a spus Călinoiu după ce scriitorul Laurian Stănchescu, şi el participant la „marşul disperării” i-a propus şefului judeţului să-i „cinstească” pe cei care au mers peste 320 de kilometri pe jos pentru CEO.

Nu se crede erou

Printre cei 22 de protestatari care s-au aflat în greva foamei, în luna martie, în faţa sediului CEO se numără şi liberalii Dan Vâlceanu şi Gheorghe Pecingină. Aceştia dezaprobă, însă, demersul autorităţilor judeţene, Gheorghe Pecingină afirmând că, de fapt, adevăraţii eroi lucrează zi de zi în carierele miniere. „Cred că ar trebui premiaţi şi omagiaţi minerii care merg în cariere zi de zi pentru că ei sunt adevăraţii eroi, şi energeticienii. N-ar trebui să facem lucruri de genul acesta că unii au stat în greva foamei iar ceilalţi au mers pe jos sute de kilometri. E de apreciat gestul, dar nu trebuie să transformăm peste noapte aceste lucruri în fapte de eroism extraordinar”, a mai spus Pecingină.

valceanu

Acţiune electorală

De asemenea, liberalul Dan Vâlceanu consideră că şeful judeţului Ion Călinoiu a făcut exces de zel prin omagierea minerilor care au străbătut peste 320 de kilometri pe jos pentru salvarea CEO. Liberalul precizează că acţiunea de acordare a diplomelor este una electorală. „Nici eu nici Gigi Pecingină nu am făcut gesturile pe care le-am făcut să ne declare Călinoiu eroi, şi nici altcineva. Am făcut un demers pentru că noi am considerat la momentul acela că trebuie făcut ceva pentru stoparea mutării sediului. M-aş fi bucurat să-l văd atunci pe domnul Călinoiu că face ceva şi nu că declară acum eroi sau că emite diplome. Preşedintele Consiliului Judeţean în acea speţă trebuia să facă altceva, nu să emite diplome. Eu îi numesc eroi pe Tudor Vladimirescu, pe Ecaterina Teodoroiu, aceia sunt adevăraţii eroi, nu noi sau alţi oameni care au făcut un demers, până la urmă, şi în interesul lor. Cum poţi să faci un asemenea demers decât dacă nu e cumva vorba de o campanie electorală, că se apropie campania pentru locale”, a încheiat Dan Vâlceanu de la PNL, şi el grevist al foamei alături de sindicaliştii din SMEO.

Mesajul jurnalistului Narcis Daju pentru liderii FNME

I-am respectat și i-am susținut cât timp au colecționat, cu demnitate, flegmele și injuriile lui Călinoiu. Acum, când se gudură la picioarele lui, mândri să-i primească omagiile, peste flegmele încă proaspete, nu pot fi decât dezgustat, și stupefiat.
Ani de zile ei au apărat Complexul Energetic Oltenia și s-au opus celor care au dorit falimentarea celei mai mari companii de stat din România.
Le-am fost alături, atât cât am putut, ducându-i, nu de puține ori, și în platourile unor televiziuni centrale.
Împărtășind aceleași idei cu ei, și crezând în dreptate și adevăr, am fost târât prin săli de judecătorii și tribunale.
În ultima seară a Marșului Disperării, i-am văzut la Realitatea TV aproape îndumnezeiți prin sacrificiul fiecăruia dintre ei, vorbind clar, tare și răspicat despre drama unei întregi regiuni. Trebuie căutat cu mulți ani în urmă pentru a găsi un moment similar, în care Gorjul să fi fost reprezentat la un asemenea nivel, cu atâta eroism și cu atâta forță.
Așa cum i-am susținut până astăzi, strict din convingere, la fel mă văd nevoit acum să-mi exprim DEZGUSTUL și STUPEFACȚIA față de intenția lor de a se prezenta în joia mare, în fața lui Ion Călinoiu, care dorește să-i omagieze, după ce ani în șir le-a împărțit tone de flegme, dimpreună cu Ciurel și cu alții.
În acest fel, Pirvulescu Dumitru, Manu Tomescu, Doru Craete, Constantin Mitrescu, Nelu Roșca, Cristi Ladaru si ceilalți compromit toate lucrurile bune de până acum.
Ei au oferit ani în șir, gorjenilor, un model de rezistență, de luptă și de normalitate în raport cu comunismul și cu mafia din Gorj. Odată însămânțați cu omagiile lui Călinoiu, ei ajung la același nivel cu alți miruiți, gen Căldărușe și alții. Și vor fi priviți asemeni lor.
E ca și cum eu m-aș angaja consilier la Călinoiu, și-aș motiva public că stai domn’e așea, stai oțârâșică să vorbim icișea, că io, domn’e, io, cum să vă zic, io sunt consilier la Consiliul Județean, domn’e, nu la Călinoiu.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente