Acasa / Actualitate / Campionat de drifturi de Transalpina. Vin cei mai tari piloți

Campionat de drifturi de Transalpina. Vin cei mai tari piloți

Un adevărat spectacol pe patru roți va avea loc în weekend-ul care urmează pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară. Campionatul Național de Drift va avea loc în perioada 16-17 iunie. Cei mai buni piloți din mai multe țări se vor afla la startul celei de-a treia etape a Campionatului Național de Drift. De la start nu vor lipsi campionul Călin Ciortan, dar și alți piloți care au titluri în palmares.

„Este al doilea an consecutiv când se organizează în zona noastră Campionatul Național de Drift. Anul trecut s-a organiza pe fugă pentru că Bucureștiul nu a dat autorizație să se desfășoare acolo. Am primit sprijin de la toate autoritățile. Anul trecut, la competiția de pe Transalpina a participat campionul european, care în urma postărilor de pe Facebook i-a întărâtat pe cei din lumea drifturilor din Europa, iar în acest an au venit pentru prima dată piloții din Polonia“, a spus Cristi Tudor, de la Secția Drumurilor Naționale Târgu Jiu.

43 de echipe la startul competiției

Sunt înscrise Pană in acest moment sunt înscrise 43 de echipaje. „Participă echipe din Ungaria, Polonia, România și Bulgaria. Va fi o etapă puternică. Acest campionat punctează și și în Campionatul României, dar și în cel al Ungariei. Toți piloții au declarat că traseul de pe Transalpina este deosebit de spectaculos și că nu au găsit un astfel de traseu în toată Europa“, a mai precizat Cristi Tudor.

Prezentarea oficială a piloților, pe insulița de pe Jiu

Prezentarea oficială a piloților înscriși la etapă va avea loc vineri, de la ora 15:00, pe Insulița Jiului din Târgu Jiu, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, atunci când peste 1.000 de gorjeni au asistat la scurtele demonstrații.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*