Când încep lucrările la podul de la Turcineşti

0
10

turcinesti 1Contractul privind reabilitarea podului de la Turcineşti, distrus de ape în această primăvară, nu a mai fost atribuit, anunţă autorităţile judeţene. Deşi banii au fost alocaţi de Guvern, deocamdată nu a fost selectată firma care să realizeze lucrările de construcţie.

Consiliul Judeţean Gorj nu a mai atribuit contractul privind reabilitarea podului de la Turcineşti, avariat ca urmare a inundaţiilor de la jumătatea lunii aprilie. Autorităţile judeţene au reuşit să obţină banii pentru remedierea problemelor la construcţia respectivă, însă nu au mai selectat firma constructoare. Finanţarea primită încă de luna trecută de la Guvern este de 9 milioane de lei. Potrivit lui Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, instituţia se află în procedură de atribuire a contractului. Administratorul podului de la Turcineşti a mai anunţat că şi-a propus ca în data de 30 iunie să fie dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare. „La data de 13 iunie primit întreaga documentaţie tehnico-economică. Suntem în procedură şi sper că dacă nu vor fi incidente procedurale, adică contestaţii, ca săptămâna viitoare, în jurul datei de 30 iunie, să dăm ordin de începere a lucrărilor”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Pod mobil la Turcineşti

Deocamdată, nu se cunoaşte dacă va fi posibilă amplasarea unei punţi pietonale în apropierea podului de la Turcineşti. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că au fost primite mai multe documente de la Ministerul Apărării Naţionale, care vor fi analizate în perioada următoare. Propunerea din partea Ministerului de Resort este de a amplasa un pod mobil în zona Turcineşti. Pe acesta se va putea realiza accesul pietonilor şi chiar a automobilelor, însă această investiţie presupune costuri considerabile. Există şi varianta amplasării doar a unei punţi pietonale. Depinde şi cât de mult vor dura lucrările de remediere a avariei la podul de la Turcineşti. „Am primit un răspuns de la Ministerul Apărării Naţionale, o adresă pe care o vom analiza şi noi şi Consiliul Judeţean şi în momentul în care vom lua o hotărâre în ceea ce priveşte modul de realizare a proiectului propus de Ministerul Apărării Naţionale, vom semna o hârtie împreună pentru a demara lucrările respective. Este vorba mai exact despre un pod mobil de pontoane care ar putea să asigure atât traficul pietonal cât şi cel rutier. Din nefericire, vorbim despre o investiţie care se ridică la costuri substanţiale şi tocmai de aceea vrem să identificăm sursele de finanţare care ar putea să asigure realizarea acestui proiect”, a precizat Ciprian Florescu, prefectul judeţului Gorj. Circulaţia pe podul de peste Jiu de la Turcineşti este restricţionată de mai bine de două luni, fiind permis doar accesul pietonilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here