10.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăActualitateCând se dă startul evenimentelor la Târgu Jiu!

Când se dă startul evenimentelor la Târgu Jiu!

Autoritățile din Târgu Jiu, optimiste că, din vară, în oraș vor putea fi organizate, din nou, evenimente. Anunțul vine în contextual în care autoritățile centrale au anunțat o revenire la normalitate. “Suntem pregătiți să demarăm evenimente pe raza municipiului Târgu Jiu”, a declarat Marcel Romanescu.

Primarul Municipiului Târgu Jiu salute anunțul făcut de premierul Florin Cîțu de a relaxa restricțiile începând cu data de 1 iunie. Marcel Romanescu crede că la Târgu Jiu, măsurile impuse de pandemie se vor relaxa mai devreme. “Târgu Jiul s-ar putea să revină mai repede de data de 1 iunie dacă la momentul acesta trendul rămâne în aceeași direcție, adică trendul descendentă, pentru numărul de cazuri confirmate la nivelul Municipiului Târgu Jiu, cel puțin ieri eram la 1,72 dacă scădem sub 1,5 mai apar și îmbunătățiri pentru condițiile din Municipiul Târgu Jiu. Eu mi-aș dori ca până de sărbătorile Pascale să ajungem undeva la un nivel de 1,5 adică să ieșim și din acest de cod galben. Nu știu, sunt sigur că sunt calcule făcute de către oamenii de specialitate și premierul a venit cu o soluție foarte bună”, a transmis primarul Municipiului Târgu Jiu.

Spectacole și evenimente

Veste bună este că în această vară ar putea fi organizate din nou evenimente în Târgu Jiu. Anul trecut toate acțiunile culturale din aer liber au fost amânate. “Și noi, în condițiile în care vom ajunge într-o astfel de situație, suntem pregătiți ca în perioada de vară să demarăm evenimente pe raza municipiului Târgu Jiu. Nu avem prevăzută o sumă foarte mare în acest moment, dar, așa cum am procedat și în trecut, putem face rectificări succesive, să putem asigura sumele necesare. Trebuie să vedem foarte bine condițiile, ce va însemna organizarea unui astfel de eveniment. Se poate, ca la un moment dat, așa cum văd că se încearcă implementarea la nivel european, în primă fază se poate să participe, la anumite evenimente, persoanele care s-au vaccinat. Este clar că după tendința de scădere pe care o înregistră, la nivelul Municipiului Târgu Jiu dar și la nivel național 1 iunie este un termen fezabil pentru a putea ieși din această situație și pentru a putea guvernul relaxat puțin măsurile impuse acum un an și ceva”, a mai transmis Marcel Romanescu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -