Acasa / Actualitate / Când vor începe lucrările de modernizare a Căii Eroilor

Când vor începe lucrările de modernizare a Căii Eroilor

Lucrările de modernizare a Căii Eroilor, strada care leagă parcurile în care se află operele lui Constantin Brâncuși, vor începe în luna martie. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că a avut o întâlnire cu reprezentanții firmei italiene care au câștigat licitația, iar aceștia au promis că modernizarea va fi finalizat în termenul stabilit de un an: „În luna decembrie când au venit la Târgu Jiu nu puteam să ne dăm seama care va fi cantitatea de precipitații pe care o vom avea în lunile ianuarie, februarie și martie. Poate ar fi meritat un risc să se spargă strada, dar pe termenele de execuție care le au prevăzute în proiect, ne-au garantat că, dacă vor începe să lucreze la 1 martie, se vor încadra să finalizeze această lucrare“.

Circulația va fi oprită pe anumite străzi

În prezent, Primarul Marcel Romanescu a mai spus că firma italiană caută, în prezent, anumite zone pentru organizarea șantierului: „Vor lucra pe două tronsoane, de la Hotel Europa și până pe strada Geneva, iar porțiunea aceea de stradă va fi închis pe perioada de executare a lucrărilor, pentru că sunt foarte mari, iar ulterior se va închide celălalt tronson de la strada Geneva și până pe Mărășești, o altă zonă care va fi afectată de lucrările firmei italiene. Acum se ocupă de organizarea șantierului. Încearcă să identifice terenuri unde să poată să-și aducă toate utilajele pentru realizarea lucrării“.

Proiectul presupune acoperirea cu granit a străzii, un iluminat corespunzător și o împrejmuire specifică. Proiectul este realizat de cunoscut arhitect Dorin Ștefan.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*