Cantităţi impresionante de material lemnos şi PET-uri au ajuns în lacul de acumulare din Târgu Jiu

0
510

O cantitate uriaşă de material lemnos, PET-uri şi alte deşeuri au ajuns în lacul de acumulare din municipiul Târgu Jiu, în urma viiturii de pe râul Jiu. Timp de două zile s-a acţionat cu utilaje pentru ridicarea deşeurilor. Circulaţia pe centura municipiului Târgu Jiu a fost oprită, pentru ca operaţiunea de scoatere a resturilor din apă să se desfăşoare în mod corespunzător.

„Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj acționează cu două camioane pentru a ajuta la decongestionarea Barajelor de pe Jiu.

Pericolul a trecut dar rămâne necesitatea urgentă de continuare a investiției de la Valea Sadului, investiție finalizată în proporție de peste 80% pe partea de retenție și protecție împotriva inundațiilor, investiție pentru care Apele Române a făcut demersuri de preluare de la Hidroelectrica și continuare a lucrărilor astfel încât să asigurăm trecerea cu bine peste astfel de evenimente care pot pune în pericol nu doar municipiul Târgu Jiu, ci întreg sectorul Jiului de pe raza județului Gorj“, a spus Alexandru Buduran, directorul Sistemului de Gospodărire al Apelor Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here