spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateCăpriţă, la mormântul lui Ceauşescu

    Căpriţă, la mormântul lui Ceauşescu

    Coroane de flori, lumânări, steaguri, vechi ziare „Scânteia”, cântece patriotice, înfierarea capitalismului imperialist şi slăvirea realizărilor societăţii socialiste, au fost câteva din ingredientele folosite de aproximativ o sută de nostalgici ai regimului comunist, care s-au adunat, ieri, la Cimitirul Ghencea, pentru a comemora 93 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceauşescu. Miercuri dimineaţa, ora 9.00, frig de îngheaţă pietrele. Cei care regretă sistemul de dinainte de 1989 se reunesc la Cimitirul Ghencea Civil din Bucureşti, în jurul mormântului soţilor Elena şi Nicolae Ceauşescu. Se împlinesc 93 de ani de la naşterea fostului preşedinte comunist. Întâlnirea este însufleţită de câţiva membri ai Uniunii Comuniştilor Români (UCR), formaţiune ce se consideră adevăratul continuator al Partidului Comunist Român. Pe mormântul placat cu marmură roşie sunt puse buchete de garoafe, o coroană de flori şi sunt aprinse lumânări.

    Portavocea lui Căpriţă

    Gheorghe Căpriţă a fost îmbrăcat într-un palton greu, purta căciulă din blană de miel, aşa cum obişnuia şi tovarăşul Ceauşescu, se agita continuu, în vreme ce colegul său avea pe cap o şapcă muncitorească şi era mai calm. Căpriţă a scos dintr-o geantă o portavoce şi s-a pus pe discursuri înălţătoare la adresa regimului comunist, înfierând capitalismul imperialist. „Stimaţi participanţi la 93 de ani de la naşterea fostului conducător al ţării, Nicolae Ceauşescu: s-au împlinit 22 de ani de la lovitura militară din decembrie 1989. Pe zi ce trece, adevărul iese la suprafaţă. S-a vorbit de un socialism cu faţa umană, despre o aşa-zisă democraţie occidentală, unde va curge lapte şi miere. Astăzi, ne-am trezit din minciună, cu vistieria goală, cu fabrici, uzine şi bănci vândute la străini”, ţipa el, dintr-o portavoce, deşi oamenii îl auzeau foarte bine şi fără, fiind la câţiva metri.
    La finalul reuniunii, cei doi reprezentanţi ai UCR încearcă un moment artistic. De la portavoce, pe două voci, să cânte „Intenaţionala”. Cei prezenţi nu ştiu versurile pe dinafară aşa că apelează la nişte foi. Se lasă păgubaşi după prima strofă, însă salvează momentul cu un anunţ „bombă”: vor cere autorităţilor ca la Mausoleul din Parcul Carol să fie înhumaţi foştii lideri comunişti: Gheorghe Gheorghiu Dej, Nicolae Ceauşescu, Chivu Stoica, Ilie Verdeţ.
    Se fac mulţumirile de rigoare şi oamenii încep să părăsească cimitirul, în vreme ce câţiva întârziaţi aduc flori la mormântul soţilor Ceauşescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: