Acasa / Actualitate / Cartier din Târgu Jiu, sub ape. Locuitorii sunt disperați. „Nu avem gaze, nu avem canalizare, nu avem apă curentă“

Cartier din Târgu Jiu, sub ape. Locuitorii sunt disperați. „Nu avem gaze, nu avem canalizare, nu avem apă curentă“

Aproximativ 60 de familii din Municipiul Târgu Jiu, care dețin locuințe pe strada Narciselor, trăiesc un adevărat coşmar. Casele sunt înconjurate de ape, pentru că nu există canalizare, iar rețeaua de apă lipsește. Mai mult decât atât, locuințele sunt alimentate cu energie electrică printr-o improvizație. Locuitorii din această zonă sunt disperați. „Nu, nu sunt locuinţe lacustre. Aşa arată unul dintre cele mai noi cartiere de case din Municipiul Târgu Jiu! Este vorba despre cartierul de case din strada Narciselor, unde nepăsarea autorităţilor reprezintă calvarul de zi cu zi al cetăţenilor.

De mai bine de şase ani suntem minţiti constant de autorităţi şi dezvoltatorii imobiliari că vom fi ajutaţi şi nimic nu s-a întâmplat de atunci, iar fiecare se descurcă pe cont propriu, deşi plătim impozite la rang de oraş zona B, nu avem curent electric ( avem doar un tablou electric la care sunt racordate circa 60 de familii prin organizare de şantier), nu avem gaze, nu avem canalizare, nu avem apă curentă, cât despre străzi ce să mai spunem, la fel cum se vede din poze sunt doar gropi şi noroi! Menţionăm faptul că la eliberarea autorizaţiilor de construcţie am fost obligaţi să avem toate avizele necesare de la firmele de utilităţi, deşi acestea, în realitate, nu există pe teren. (…) Este foarte greu sa ducem copii la școala, nu putem merge la serviciu, nici măcar taxiul nu vrea sa vina aici, este dezastru!“, se arată într-o sesizare trimisă pe adresa redacției Impact în Gorj.

Promisiuni din partea Primăriei

În urma solicitării Primăriei Târgu Jiu, pompierii au intervenit ieri pentru a scoate apa din curțile caselor. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu susțin că se vor realiza lucrări de drenare în zonă şi că în perioada următoare se va extinde reţeaua de alimentare cu apă. „Primăria Municipiului Târgu Jiu a făcut o solicitare pentru o intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la locuinţele afectate de inundaţii în cartierul Narciselor, în urma sesizărilor venite din partea cetăţenilor. Chiar dacă este vorba de terenuri aflate în proprietate privată, în acest moment se caută soluţii pentru întreaga zonă, şi nu doar în cartierul respectiv. Este afectată o întindere vastă de teren în care se infiltrează apa, mai ales atunci când plouă. Având în vedere faptul că urmează ca Cimitirul Municipal să fie extins, dar şi pentru a rezolva probleme asemănătoare care afectează terenul preluat de municipalitate de la fosta unitate militară, în zona respectivă vor demara, încă de anul acesta, ample lucrări de drenare. Aceste lucrări vor afecta pozitiv inclusiv cartierul Narciselor, ceea ce înseamnă că ulterior locuitorii de aici nu vor mai avea astfel de probleme. În ceea ce priveşte alimentarea cu apă şi canalizarea, suprafaţa de teren preluată de la Ministerul Apărării Naţionale (40 de hectare) va beneficia de aceste utilităţi printr-un program al Aparegio finanţat prin fonduri europene, iar locuitorii din cartierul Narciselor se vor putea conecta la această reţea“, se arată într-un comunicat al Primăriei Târgu Jiu.

 
 
 
 
 
 

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*