Acasa / Actualitate / Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, la judecată cu o femeie decedată

Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, la judecată cu o femeie decedată

CJAS GorjCasa Județeană de Asigurări de Sămătate (CJAS) Gorj a dat în judecată o persoană decedată pentru că a beneficiat ilegal de o compensație la medicamente mult mai mare decât cea prevăzută de lege. Cetățeanca a decedat între timp. Motivul pentru care a fost dată în judecată este că a beneficiat de o compensație la medicamente de 90%, față de 50% cât avea dreptul. Suma pe care CJAS Gorj o solicită este de doar 90 de lei. Femeia a decedat în ultima lună a anului trecut.

„S-a întâmplat să fie mai fie date eronate“

Daniel Șurlea, directorul CJAS Gorj, a precizat că s-a apelat la instanța de judecată doar ca modalitate de recuperare a sumei de care ar fi beneficiat ilegal persoana decedată: ¬„La vremea respectivă, ca să beneficieze de compensația de 90% trebuia să aibă pensie mai mică de 700 de lei și să nu obțină niciun alt venit dintr-o altă sursă. În cazul în care obținea și alte venituri nu mai avea dreptul la compensarea de 90%, ci doar cea de 50%. Baza de date cu privire la evidența cetățenilor o primim de la Evidența Populației i s-a întâmplat să fie mai fie date eronate, ca pacienți care figurau ca decedați nu erau, în realitate, decedați și invers. Una dintre modalitățile de a ștorna debitul respectiv era să dăm în judecată și să obținem de la instanța de judecată dovada că pacientul este decedat, iar Casa nu a mai întreprins nicio altă acțiune“.

CJAS vrea să recupereze banii de la moștenitori

CJAS Gorj nu se oprește aici și vrea să recupereze banii de la moștenitori: „Am renunțat la această și ne-am asumat răspunderea să facem adresă către Camera Notarilor Publici din Craiova pentru a vedea dacă s-a făcut succesiunea, dacă există succesor, pentru că în acest caz se preia atât creanțele, cât și debitele. Nu putem proceda altfel decât să ne îndreptăm pentru recuperarea sumelor de bani decât către cei care au acceptat succesiunea“.

3 comentarii

  1. Ce veti face daca nu se face succesiunea si nici mostenire nu a lasat? Poate o dezgropati si ii puneti sechestru pe cosciug care prin vanzare duce la recuperare prejudiciu. RUSINE, RUSINE! Legi idioate si institutii conduse de …….. .

  2. Baaa , sunteți nebuni ? Ia calculați și publicați cât costa o intervenție a ISU chemată să intervină pentru a cobori din copac o pisica speriata !
    Cred că de 4-5 ori mai mult decât așa zisul prejudiciu adus CAS -ului de aceasta femeie , decedată . Democrația asta are și ea multe prevederi aberante.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*