19.3 C
Târgu Jiu
duminică, august 14, 2022
AcasăActualitateCâţi cetăţeni sunt aşteptaţi la vot, la alegerile parţiale

Câţi cetăţeni sunt aşteptaţi la vot, la alegerile parţiale

Câteva mii de gorjeni sunt aşteptaţi la vot la alegerile parţiale din 11 iunie. Scrutinul electoral se va desfăşura în municipiul Târgu-Jiu şi localitatea Drăguşeşti. La Târgu-Jiu, sunt aproximativ 77 de mii de cetăţeni cu drept de vot, iar la Drăguţeşti peste 4200.

Autorităţile continuă pregătirile pentru organizarea în bune condiţii a alegerilor parţiale de la Târgu-Jiu şi Drăguţeşti. Potrivit datelor comunicate de reprezentanţii Prefecturii Gorj, în municipiul Târgu-Jiu, există la ora actuală aproape 77.000 de locuitori cu drept de vot, iar la Drăguţeşti peste 4.200. Potrivit lui Sorin Arjoca, datele finale privind numărul locuitorilor cu drept de vot din cele două localităţi vor fi publicate de Autoritatea Electorală Permanentă. Sorin Arjoca a precizat că instituţia care va avea rolul de a aduce la zi situaţiile referitoare la populaţia cu drept de vot este Direcţia de Evidenţă a Persoanelor. „Târgu-Jiul are în jur de 76.990 de locuitori cu drept de vot, iar comuna Drăguţeşti – 4228. Sunt cifre estimative, dar vor fi comunicate datele precise de la bazele de date ale Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor prin Autoritatea Electorală Permanentă”, a precizat subprefectul Sorin Arjoca.

La scrutinul din 11 iunie, vor putea participa cetăţenii cu vârsta de peste 18 ani şi care sunt în posesia unui document de identitate. În acest sens, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu va avea un program special de lucru, pentru a fi eliberate acte de identitate cetăţenilor care nu deţin astfel de documente şi care doresc să voteze.

Gorjean prins sub un tractor. Victima nu a mai putut fi salvată

0
Un gorjean de 38 de ani a decedat, după ce a fost prins sub un...

Președintele Bulgariei a stabilit data alegerilor anticipate

0
Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a stabilit luni că, în 2 octombrie, vor avea loc alegeri...

Cătălin Drulă a câștigat alegerile în USR

1
Cătălin Drulă a fost ales din primul tur președinte al USR, cu 71.3% din voturi....

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!