30.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăActualitateCe a spus Dan Vâlceanu despre dosarul penal în care a fost...

Ce a spus Dan Vâlceanu despre dosarul penal în care a fost cercetat

Dan Vâlceanu a vorbit în prima sa conferință de presă despre dosarul penal de evaziune fiscală în care a fost cercetat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Dosarul a fost clasat pe articolul «Fapta nu există». Din punctul acesta de vedere nu am ce să adaug. Sunt foarte mulți antreprenori care sunt într-o asemenea situație. Așa este procedura. Ești verificat și nu poți să contești procesul verbal făcut de Antifraudă până când nu există această posibilitate și să faci o sesizare pentru a se verifica dacă aspectele pe care organul fiscal, în speță, an, sunt corecte și reale. În acest caz, fapta nu există“, a declarat Dan Vâlceanu.

Pentru ce a fost cercetat Dan Vâlceanu

La solicitarea jurnaliștilor de la Adevărul, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au transmis că noul ministru al Finanţelor, Dan Vîlceanu, a fost cercetat penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat. În urma anchetei, procurorii au constat că faptele nu există, iar cauza a fost clasată pe 8 februarie.

„În cauza care face obiectul interesului dumneavoastră, instrumentată de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 8 februarie 2021, a fost dispusă soluţia de clasare, în baza dispoziţiilor art. 16 lit. a din Codul de procedură penală – “fapta nu există”. Clasarea cauzei a vizat săvârşirea de către persoana la care faceţi referire a infracţiunilor de evaziune fiscală – art. 9 alin. l lit. c din Legea nr.241/2005, spălarea banilor – art. 29 din Legea nr. 656/2002 şi constituirea unui grup infracţional organizat – art. 367 din Codul penal.

În sarcina persoanei cercetate s-a reţinut că în perioada 2014 – 2016, respectiv 2008 – 2016 cele două societăţi comerciale la care era administrator ar fi evidenţiat în documentele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale. Cercetările s-au efectuat cu urmărirea penală dispusă faţă de suspect”, transmite Parchetul General.

 

 

 

 

Ce a spus Dan Vâlceanu despre proveniența banilor cu care a cumpărat două case și un teren la vârsta de 22 de ani

1
Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a susținut, ieri,  în prima conferință de presă în noua funcție...

Dan Vâlceanu, propus pentru funcția de ministru de Finanțe

0
Deputatul Dan Vâlceanu, președintele PNL Gorj, este propus de prim ministrul Florin Cîțu pentru funcția...

Declarație considerată jignitoare a liderului PNL Gorj la adresa medicilor de la spitalul din Târgu Jiu

0
Medicii care își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu se pregătesc...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: