Ce a declarat fostul ministru al Sănătății în fața instanței de judecată despre Surupăceanu

0
57

banicioiuFostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, s-a prezentat, ieri dimineață, la Tribunalul Gorj, pentru a fi audiat în dosarul în care este trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă un fost apropiat al fostului prefect și deputat de Gorj, Mugurel Surupăceanu. Bănicioiu a fost audiat în calitate de martor.

Dănuț Filipescu, care era administratorul uneia dintre firmele controlate de Surupăceanu, a susținut în fața instanței de judecată că numărul de telefon menționat de procurorii DNA în rechizitoriul prin care Surupăceanu a fost trimis în judecată, îi aparține și că nu era folosit de fostul prefect de Gorj. Anchetatorii DNA au considerat că Filipescu a minițit, mai ales că de pe numărul de telefon erau purtate frecvent convorbiri cu oameni importanți din stat, printre care și Nicolae Bănicioiu sau Victor Ponta, care a venit în urmă cu două săptămâni în fața instanței de judecată pentru a depune mărturie.

„Nu am avut o relație rea cu domnul Surupăceanu”

Nicolae Bănicioiu a spus în fața instanței că nu își mai aduce aminte cine l-a sunat și nici dacă numărul de telefon este sau nu al lui Mugurel Surupăceanu. Fostul Ministru al Sănătății a precizat, apoi, în fața jurnaliștilor că a avut o relație bună cu Surupăceanu și că se prezintă în fața instanței ori de câte ori este chemat: „E vorba de un telefon pe care l-aș fi primit în anul 2007 și dacă îmi amintesc cine era apelantul. E normal să vin, dacă sunt chemat. E normal să nu țin minte din anul 2007 și până astăzi toate apelurile pe care le primesc. Nu e o chestiune care să mă privească sau să fiu implicat în vreun fel și, dacă aș putea să ajut instanța, și pe cea din Târgu Jiu, vin cu mare plăcere. Din diverse poziții oficiale, am intrat în contact cu foarte multe persoane. Nu e o chestiune ciudată că s-a apelat și la mine în calitate de martor. Nu am avut o relație rea cu domnul Surupăceanu, mai ales că el a fost parlamentar până în anul 2012. În ultima perioada, de când dânsul s-a reîntors aici, nu am mai avut acțiuni comune“.

Medic, audiat în dosarul Surupăceanu

La termenul de ieri a mai fost audiat un medic, al cărui număr de telefon apare în listing-ul convorbirilor. Acesta a spus că nu-l cunoaște pe Dănuț Filipescu, care susține că a avut numărul de telefon respectiv, ci doar pe Surupăceanu. „L-am cunoscut pe Surupăceanu în calitatea mea de medic. Din câte îmi amintesc, mama dumnealui avea probleme de sănătate și pot spune că, apoi, am devenit prieteni. Nu am numărul de telefon invocat salvat în memoria telefonului. Nu am avut relații de afaceri cu privire la firma dumnealui”.

Condamnat, iar apoi achitat

Declarația dată de Dănuț Filipescu a stat la baza achitării lui Surupăceanu în dosarul privind vânzarea unui buldotanc către Complexul Energetic Turceni. În primă fază, la Tribunalul Gorj, Surupăceanu a primit o condamnare la șapte ani de închisoare, iar Curtea de Apel Craiova l-a achitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here