spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăActualitateCe drumuri județene vor fi modernizate în anul 2023

    Ce drumuri județene vor fi modernizate în anul 2023

    Conducerea Consiliul Județean Gorj și-a propus să modernizeze, începând de anul viitor, o serie de drumuri județene care însumează o lungime de 130 de kilometri.

    „Pentru anul 2023 ne propunem reabilitarea a două sectoare importante de drumuri. Un pachet de 57 de kilometri pe care l-am depus pe programul Anghel Saligny, care vizează drumurile de lângă Târgu Jiu. Am văzut interesul anumitor investitori care vor să vină în județul nostru, având în vedere proiectele europene care vor fi derulate începând cu anul 2023. Am văzut că toți investitorii sunt interesați de zona de aglomerație urbană și asta ne-a condus să finanțăm aceste lucrări și să avem o infrastructură județeană care să facă legătura ușor pentru cetățeni și investitori cu localitățile limitrofe care fac parte și dintr-o asociere“, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, la o emisiune de la Radio Accent.

    Două drumuri importante modernizate cu fonduri europene

    Alte două drumuri județene importante vor fi modernizate cu fonduri europene.
    „Pentru Exercițiul financiar 2020-2027 din Programul Operațional Regional, care a fost aprobat la începutul acestei săptămâni, am depus proiecte pentru modernizare a două drumuri importante pentru județul nostru.
    Unul dintre drumuri este cel care face legătura între Brănești-Capul Dealului și Aninoasa -Săulești-Vladimir-Totea-Hurezani și ieșire în drumul național. Are o lungime de 45 de kilometri și este cel mai lung drum județean pe care îl avem inventariat în patrimoniul județului nostru. Este un drum cu o îmbrăcăminte asfaltică îmbătrânită, care necesită refaceri la poduri și podețe. Valoarea estimată este peste 140 milioane de lei.
    Cel de-al doilea drum pe care dorim să îl modernizăm prin Programul Operațional Regional este cel care face legătura între Târgu Jiu – Dănești Țicleni. Este un drum executat de către fostele societăți de petrol și gaze din zonă, din dale de beton. Pentru acest drum investiția are o valoare de 120 milioane de lei. Acest drum are o lungime de aproximativ 20 de kilometri“, a mai precizat Cosmin Popescu.
    Președintele Consiliului Județean Gorj a anunțat că lucrările de modernizare vor începe în vara anului viitor.

     

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: