Acasa / Actualitate / Ce i-a transmis primarul Romanescu caricaturistului Ştefan Popa Popa’s, după ce i-a numit ciurucuri pe oltenii care au ajuns în Timișoara

Ce i-a transmis primarul Romanescu caricaturistului Ştefan Popa Popa’s, după ce i-a numit ciurucuri pe oltenii care au ajuns în Timișoara

O serie de reacții vehemente au venit din partea reprezentanților unor comunități din zona Olteniei, în urma declaraţiilor făcute la o emisiune de televiziune, de caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, care a spus că Timişoara a fost invadată de olteni şi că din Oltenia au venit doar „ciurucuri“.

Primarul Marcel Romanescu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook: „Oribilă reacţia lui Ştefan Popa Popa’s faţă de cei plecaţi în Timişoara din regiunea Olteniei! Printre «ciurucurile» despre care vorbeşte personajul amintit sunt tinerii cu rezultate extraordinare la învăţătură care au fost admişi la unităţile de învăţământ de acolo, sunt tineri care muncesc cinstit şi contribuie la ceea ce este Timişoara astăzi. E adevărat, cu toţii avem dreptul la o opinie, dar te aştepţi la cu totul altfel de gânduri de la un individ cu pretenţii aşa cum este Popa Popa’s. Şi dacă tot emite pretenţii, ar putea să citească mai mult. Poate că va reuşi să înţeleagă ce contribuţie uriaşă a adus Oltenia culturii mondiale şi să realizeze care sunt, de fapt, «ciurucurile». Onorabilă reacţia moderatorului care l-a pus la punct pe individ“.

„Declarațiile aduc o atingere celor care provin din județul Gorj și din Târgu Jiu”

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s a fost numit recent ambasador cultural al Timişoarei. Primarul Romanescu a mai spus că acesta a adus atingere târgujienilor și gorjenilor: „Aveam foarte mari pretenții de la acest om. Nu poți să vii și să aduci acuze unor oameni doar pentru că provin dintr-o anumită zonă. Sunt extrem de dezamăgit de declarațiile făcute, mai ales că aduc o atingere celor care provin din județul Gorj și din Târgu Jiu. La întâlnirile organizației «Fiii Gorjului» din Timișoara am întâlnit oameni de foarte mare calitate“.

Și conducerea Primăriei Craiova a reacționat și a dat asigurări că-i va retrage caricaturistului titlul de Cetățean de Onoare care i-a fost acordat în urmă cu mai mulți ani.

3 comentarii

  1. Stefan Popa este oltean din Strehaia, dupa mama. Iar dupa tata, evreu din Moldova.

  2. Si Romanestii de Rugi, la origini stramosesti sunt greci, poposind pe aceste meleaguri pentru a face comert pe drumurile de trashumanra ce legau Gorjul cu Hunedoara.

  3. dl.Romanescu de ce nu faceti nimic sa pastrati valorile in judetul Gorj? de ce nu aduceti investitori in judet sau daca sunteti asa capabil de ce nu infintati locuri de munca in Tg jiu? Va complaceti la formarea profesionala a tinerilor doar pe hartie si apoi va plangeti ca nu este ok. Daca tot sunteti asa bine intentionat demonstrate acest lucru , de vorbe suntem toti satui ca de prostiile lui Adi T. zis Zorro.Vrem fapte nu povesti!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*