30.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăActualitateCe mesaj a transmis actorul Cuzin Toma care aduce un festival de...

Ce mesaj a transmis actorul Cuzin Toma care aduce un festival de film în comuna Peștișani

Festivalul de artă „Film în sat” debutează cu prima ediție în perioada 3-5 iunie, în comuna Peștișani, județul Gorj. Participanții vor asista la proiecții de filme românești – lungmetraje, scurtmetraje, dar și filme de animație apreciate la festivalurile internaționale. Pe lângă proiecții, festivalul include concerte de muzică, ateliere de dans, dar și un spectacol de teatru
„Proiectul, organizat de Asociația Culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu”, își propune să aducă mai aproape de sufletul omului filmele românești, atât de apreciate la marile festivaluri internaționale, dar atât de rar văzute de publicul larg din țara noastră. Selecția filmelor a fost realizată de curatorul festivalului, Irina-Margareta Nistor, critic de film cunoscut și extrem de apreciat atât în România, cât și peste hotare.
Demersul cultural unic conceput de Cuzin Toma, unul dintre cei mai apreciați actori ai cotidianului, remarcabil interpret al unor roluri de film și teatru, va aduce în satul românesc arta în toate formele ei: film, teatru, dans, muzică și multe altele“, se arată într-un comunicat de presă.

„Cultura ne ajută să ne acceptăm și să ne depășim condiția“

„Deși sunt născut în Sprâncenata, în județul Olt, Peștișani este locul în care-mi sunt rădăcinile, locul în care am crescut, în care m-am dezvoltat ca om și individ în societate. După cum poate știți, CV-ul meu se împarte în două: înainte și după 2002. Înainte de actorie și după ce am intrat la actorie. Vorbesc de actorie, dar de fapt mă refer la artă. Menționez arta, dar de fapt vorbesc despre cultură. Cultura ne ajută să ne acceptăm și să ne depășim condiția. Film în sat este proiectul care a pornit de la dorința mea de a întoarce comunității de unde am plecat din experiența acumulată de mine în ceea ce se numește cultură. Între 3 și 5 iunie, Peștișani va deveni capitala culturală pentru fiecare dintre noi. Vă invit să vă bucurați de artă în toate formele ei de expresie, direct în mijlocul naturii, direct la rădăcini”, a declarat Cuzin Toma, organizatorul festivalului de artă.
Participanții vor asista la proiecții de filme românești – lungmetraje, scurtmetraje, dar și filme de animație apreciate la festivalurile internaționale

Buget de aproape 14 milioane pentru drumurile din comuna lui Brâncuși

0
Drumurile din comuna lui Brâncuși vor beneficia de un program de reabilitare. Bugetul alocat de...

Foto. O butelie a explodat într-un sat din Gorj. Victimă, un copil

0
Pompierii au fost solicitați pentru a gestiona o situație de urgență provocată de explozia unei...

RomânIA Autentică simultan Hobița – Iași – Paris 24/25 iunie

0
Festivalului RomânIA Autentică, cea de-a V-a ediție, începe vineri, 24 iunie, la HOBIȚA-PEȘTIȘANI-GORJ. Comuna lui...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!