spot_img
11.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăActualitateCe salarii câștigă angajații Primăriei Târgu Jiu. O femeie de serviciu este...

    Ce salarii câștigă angajații Primăriei Târgu Jiu. O femeie de serviciu este plătită mai bine decât un profesor

    Salariile din cadrul Primăriei Târgu Jiu au crescut considerabil, după aplicarea noii legi a salarizării. Situația este ciudată, pentru că au apărut o serie întreaga de dezechilibre între diferite categorii profesionale. Astfel, o femeie de serviciu din cadrul Primăriei Târgu Jiu are un salariu de încadrare de 2.000 de lei, la care se adaugă un spor pentru condiții vătămătoare de 200 de lei. Salariul unui portar ajunge la 2.000 de lei, iar un muncitor calificat are un venit lunar de 2.700 de lei. Un șofer câștigă lunar peste 2.600 de lei.

    La următoarea categorie, a funcțiilor publice de execuție, salariile cresc considerabil. Astfel, salariul consilierilor juridici este cuprins între 2.400 de lei și aproape 6.000 de lei. Salariul cel mai mic al unui consilier pornește de la 2.300 de lei și ajunge la 6.500 de lei. Cei mai mulți angajați încadrați pe funcția de inspector un venit lunar de peste 4.000 de lei și ajunge până la aproape 6.000 de lei. Un referent ajunge la un salariu de 4.300 de lei. În cazul funcțiilor de conducere, salariile se compară cu cele din Occident. Primarul Marcel Romanescu are un salariu de bază de 13.000 de lei, iar cei doi viceprimari, Aurel Popescu și Adrian Tudor, de 11.600 de lei. Secretarul Primăriei, Grigore Jianu, câștigă aproximativ 12.000 de lei. Directorii din primărie au un venit lunar de 9.200 de lei, iar șefii de birou între 6.400 și 8.200 de lei.

    Cât câștigă un profesor

    Situația veniturilor salariaților din Primăria Târgu Jiu arată că o femeie de serviciu câștigă mai bine decât un profesor. Astfel, un cadru didactic aflat la început de drum are un salariu net de aproximativ 1.500 de lei. De asemenea, un profesor cu o vechime de zece ani cu gradul didactic II primește un salariu net de 2.000 de lei. „Vorbim de o lege a salarizării neunitară. Sindicatele au avut ca obiectiv susținerea și elaborarea unei legi unitare, dar Guvernul a decis să fie o lege a salarizării neunitare. Această lege a intrat în vigoare și s-a aplicat aleșilor locali, parlamentarilor, tot ce înseamnă aparat administrativ până la președintele țării, urmând ca la celelalte sectoare bugetare să se aplice de la 1 ianuarie. Un îngrijitor de la o unitate de învățământ are mai multe responsabilități față de unul de la o primărie sau Consiliul Județean, dar salariul pe care-l câștigă este mult mai mic”, a spus Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: