Acasa / Actualitate / Ce se întamplă cu busturile soților Tătărescu? Unde vor fi reamplasate?

Ce se întamplă cu busturile soților Tătărescu? Unde vor fi reamplasate?

Municiaplitatea dorește ca busturile busturile Arethiei şi lui Gheorghe Tătărescu să rămână la Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu susține că purtat deja discuții în acest sens și că va cere comisiei care a dispus mutarea lor să renunțe la idee. Cele două monumente au fost date jos din Parcul de la lângă Muzeul Alexandru Ștefulescu în urmă cu o lună după ce Ministerul Culturii a transmis faptul că cele două lucrări au fost amplasate fără aviz de la Comisia Naţională a Monumentelor de For Public.

Busturile Arethiei şi lui Gheorghe Tătărescu, realizate de sculptorul Paul Popescu se află în prezent în depozitul Muzeului Judeţean de Istorie Gorj. Nu vor mai sta aici pentru mult timp deoarece se intenționează reamplasarea lor în mediul public. Dacă inițial se vorbea despre o mutare a operelor din Târgu Jiu în comuna Vladimir, la Casa Memorială Tudor Vladimirescu, autoritățile spun acum că se dorește ca busturile să rămână în municipiu. Pe de altă parte nici artistul care le-a conceput nu îşi dă acceptul ca lucrările să fie mutate în altă parte, Popescu afirmând că se încalcă astfel Legea dreptului de autor.

Discuții

Primarul Marcel Romanescu susține că a purtat deja discuții în acest sens și că speră ca în scurt timp oprele să fie reamplasate în parcul de pe strada Geneva. „Am luat legătura cu președintele Consiliului Județean, domnul Cosmin Popescu. Nu am semnat încă documentația, dar se pregătește în acest moment materialul de către juriștii din cadrul instituțiilor, iar în perioada următoare vom semna o documentație pentru a putea cere comisiei de specialitate avizarea celor două busturi pentru a putea rămâne în Târgu Jiu”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*