Ce soluții are Polaris pentru rezolvarea problemelor de la groapa de gunoi a Târgu Jiului

0
257
Societatea Polaris vine cu măsuri pentru rezolvarea problemelor existente la depozitul ecologic din municipiul Târgu Jiu. Astfel, societatea de salubritate vine cu un plan de măsuri bine pus la punct și pentru diminuarea mirosurilor greu de suportat din zona respectivă.
De la infiintare, depozitul a fost dotat cu o statie de epurare cu o capacitate de 80 mc/zi, achizitionata second hand de catre UEG International (fostul actionar). Acesata a fost modernizata in mod repetat pe durata exploatarii, pana la momentul scoaterii din uz, in anul 2019.
Incepand cu anul 2018, in cadrul societatii s-a inceput un amplu proces investitional. Astfel, statia veche de epurare cu capacitatea de 80 mc/zi a fost inlocuita cu o statie noua de epurare, cu capacitate dubla,( 160 mc/zi) de provenienta Germania (Pal Corporation- furnizor NATO). In prezent, se deruleaza lucrarile de finalizare a inchiderii Alveolei nr 1 si in paralel s-a realizat acoperirea cu pamant a deseurilor de pe Alveola nr 2, inclusiv taluzarea alveolei. Au fost comandate biofiltre pentru captarile de gaz de depozit, atat pentru alveola nr 1 cat si pentru alveola nr 2. Ele urmeaza a fi livrate la Tg Jiu in saptamana 20-27 septembrie.
Așadar, planul societății Polaris prevede următoarele: 1. Inchirierea temporara a unei a doua statii de tratare a levigatului, pentru a trata surplusul generat pe perioada in care Alveola nr 1 nu a fost acoperita. Termen: 27 septembrie 2020
2. Receptia la Targu Jiu a biofiltrelor necesare pentru captarile de biogaz Termen: 27 septembrie 2020
3. Montarea biofiltrelor pentru captarile de gaz ale Celulei nr 1; achizitia si montarea unui biofiltru pentru instalatia de tratare a levigatului. Termen 04 octombrie 2020
4. Executarea forajelor pentru gaz si montarea biofiltrelor si pe Celula nr 2. Termen: 15 noiembrie 2020.
5. Finalizarea lucrarilor de inchidere a Alveolei nr 1, inclusiv montarea rigolei perimetrale. Termen: 15 noiembrie 2020.
6. Monitorizarea cantitatilor de levigat generate, in vederea tratarii lui. Termen: Permanent. 7. Acoperirea periodica cu pamant a perimetrelor in care se efectueaza depozitarea deseurilor. Termen: Permanent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here