Acasa / Actualitate / Ce spun șefii municipalității despre cele două milioane de euro necesare Stadionului din Târgu Jiu
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Ce spun șefii municipalității despre cele două milioane de euro necesare Stadionului din Târgu Jiu

Stadionul municipal din Târgu Jiu mai are nevoie de două milioane de euro pentru a fi gata. Edilii așteaptă cu emoții răspunsul Guvernului în ceea ce privește alocarea finanțării necesare lucrărilor exterioare și spun că totul depinde de reprezentanții Companiei Naționale de Investiții (CNI). În această perioadă au loc demersuri la București pentru ca investiția să fie finalizată, asta cu atât mai mult cu cât viitoarea parcare promisă de autorități nu poate fi dată în folosință fără ca întreaga investiție de la stadion să fie recepționată oficial.

Edilii târgujieni nu au primit nici până acum un răspuns clar în privința alocării de fonduri pentru finalizarea lucrărilor din exteriorul arenei sportive. Viceprimarul Aurel Popescu a aflat de la reprezentanții CNI doar că mai sunt necesare aprobările unor comisii ministeriale, până când Guvernul va aloca cele două milioane de euro. Edilul dă asigurări că Primăria Târgu Jiu face toate demersurile pentru a obține banii respectivi.

Printre cei care abia așteaptă recepția lucrărilor de la stadion se numără și șoferii târgujieni, cărora edilii le promit de ani de zile că vor scăpa de aglomerația din centrul orașului, după darea în folosință a parcării subterane. Vicele Popescu spune că întreaga zonă va fi reconfigurată din punct de vedere rutier. „Odată cu stadionul vom avea și o parcare foarte generoasă care va fluidiza traficul pe Bulevardul Constantin Brâncuși și va face posibilă o aerisire a traficului în toată această zonă. Este mare nevoie de această parcare, dar, din păcate, până nu va fi recepționat stadionul nu poate fi folosită această parcare. Avem garanția că va putea fi folosită imediat după finalizarea lucrărilor. De asemenea, pe Bulevardul Constantin Brâncuși, la intersecția cu strada Bicaz, urmează să demarăm procedura de licitație și de execuție a lucrării privind realizarea sensului giratoriu. Din sensul giratoriu de la Primăriei, cei care vor să folosească parcarea de la stadion trebuie să folosească neapărat acest giratoriu”, a mai spus viceprimarul Aurel Popescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*