Acasa / Actualitate / Cel mai scump brad de Crăciun din România nu va mai fi montat în acest an

Cel mai scump brad de Crăciun din România nu va mai fi montat în acest an

Cel mai scump brad din România este la Târgu-Jiu!Cel mai scump brad de Crăciun din România nu va mai fi amplasat în acest an. Bradul artificial a fost cumpărat în anul 2016 de Primăria Târgu Jiu cu peste 100.000 de euro, iar autoritățile spuneau atunci că va fi folosit timp de 12 ani. Acum, primarul Marcel Romanescu a preferat un brad natural. În schimb, autoritățile s-au trezit în situația că nu mai au timp să monteze cel mai scump brad din țară, care va rămâne în depozit în acest an. „Nu mai avem timpul necesar pentru a-l monta. L-am fi montat și pe acela, dar trebuie să fie pus pe o anumită fundație pe cercul perimetral de nouă metri. Nu mai avem timpul necesar pentru a fi turnat betonul. Nu se poate monta bradul într-un beton turnat de două zile. Și această lucrare ar fi necesitat obținerea unei autorizații de construcție“, a spus, la o emisiune de la postul Gorj Tv, Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Bradul de Crăciun va fi amplasat astăzi

Bradul de Crăciun va fi amplasat astăzi. Acesta va fi adus din comuna Peștișani și va avea o înălțime de aproximativ 15 metri. „Am căutat un brad în mai multe locuri: la Novaci, la Runcu, las Peștișani, la Schela. L-am găsit la Ocolul Silvic Peștișani. Se află într-o zonă unde avem acces cu utilajele. Are 17-18 metri în teren. Aici va avea mai puțin, pentru că tulpina va intra în suport, iar ultimul etaj va fi eliminat. Probabil că va avea 15-16 metri. S-a încheiat procedurile de achiziție. A costat în jur de 4.500 de lei, fără TVA. Luni dimineața se va pleca după el și va fi montat, după care timp de două zile va fi împodobit. Avem discuții cu câteva firme care ne vor sprijini în împodobirea acestuia“, a declarat șeful de la Gospodărie Comunitară.

Va fi montat într-un canal

Bradul de Crăciun va fi montat într-un suport special care va fi amplasat într-o „gură“ de canalizare. „Era nevoie de o aprobare de la Ministerul Culturii pentru a sparge o porțiune mică din pavimentul din centrul orașului, dar asta ar fi putut însemna o prelungire a termenului și astfel să nu putem monta bradul de Crăciun până la 1 Decembrie. Am găsit o altă soluție. Există un cămin în care am introdus un dispozitiv, care este destul de bine consolidat. Nu aveam altă soluție. Va fi montat în suportul respectiv și va fi ancorat. Este exclus să se întâmple vreun accident“, a precizat Ionuț Jilăveanu.

Zece brazi de Crăciun în tot orașul

Zece brazi de Crăciun vor fi împodobiți de autoritățile locale din Târgu Jiu în diferite zone ale orașului. „O să aducem doi brazi mai mici pentru parcurile de la Lido și Debarcader. Vor fi amplasați până pe data de 10 decembrie. De asemenea, am găsit mai mulți brazi în diferite locuri, cum ar fi la biserica din Ursați, care pot fi împodobiți. În total, vor fi împodobiți 10 brazi de Crăciun în diferite zone și localități componente“, a adăugat Ionuț Jilăveanu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*