Acasa / Actualitate / Centrală de cartier dezafectată, transformată în grădiniță

Centrală de cartier dezafectată, transformată în grădiniță

Conducerea Primăriei municipiului Târgu Jiu vrea să nu mai plătească chirie pentru două spații în care funcționează grădinițe. Este vorba de Grădinița nr. 15 de pe strada 11 Iunie și Grădinița nr. 10, de lângă Liceul Teologic. Primarul Marcel Romanescu a anunțat că o centrală din zona 1 Mai – Vest va fi transformată în grădiniță: „Avem o fostă centrală de cartier pe care o să încercăm să o amenajăm în grădiniță care să fie gata pentru primirea copiilor până la 1 septembrie 2018. Dorim să mutăm grădinița care funcționează într-un spațiu privat în acest spațiu, care este în aceeași zonă“. Noua grădiniță va avea o suprafață mai mare decât cea existentă, iar investiția se va ridica la 450.000 de lei.

Chirie de aproape o jumătate de milion de euro

De asemenea, Raul Chiriac, șeful Serviciului de Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a precizat că Grădinița nr. 10 de pe strada A.I. Cuza care funcționează tot într-un spațiu privat va fi mutată în curtea Liceului Teologic, aflat în imediata apropiere: „Am prevăzut, în lista de investiții, demararea unui proiect de construirea unui nou sediu în incinta Liceului Teologic și există această posibilitatea din punct de vedere al reglementărilor urbanistice, pentru că am obținut certificatul de urbanism și se încadrează în procentul de încadrare a terenului“.

Primăria Târgu Jiu achită pentru spațiul ocupat de Grădinița nr. 10 o sumă de 17.000 de lei lunar. Din anul 2007, de când a început să achite chirie, şi până în prezent, Primăria Târgu Jiu a plătit aproape o jumătate de milion de euro, bani cu care s-ar fi putut construi chiar două sau trei grădiniţe de acest fel.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*