Acasa / Actualitate / Certificatul de integritate al profesorului de la liceul din Țicleni este „curat“

Certificatul de integritate al profesorului de la liceul din Țicleni este „curat“

Profesorul Elvis Trușcă de la Liceul Tehnologic Țicleni a prezentat Inspectoratului Școlar Județean Gorj Certificatul de integritate comportamentală. Acesta nu conține nicio faptă penală înscrisă în Registrul infractorilor sexuali. Bărbatul care preda educația fizică a recunoscut că în tinerețe a sechestrat o tânără care, apoi, a fost violată de alte persoane. Trușcă a fost condamnat atunci la un an de închisoare. Fapta s-a petrecut înainte de anul 1989, iar fapta nu apare în acest certificat. „A adus acel Certificat de integritate comportamentală, care spune că domnul profesor nu are niciun fel de probleme, ceea ce înseamnă că faptele s-au prescris. Mi-a spus că acel lucru s-a întâmplat acum 31 de ani, când avea 18-19 ani. Împreună cu alți doi băieți au sechestrat au sechestrat o fată. Cei doi au fost sechestrați la 6 și 8 ani închisoare, iar dumnealui a primit doar un an“, a precizat Marcela Mrejeru, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Angajat de verișorul său primar

Profesorul de educație fizică nu mai predă la Liceul din Țicleni, pentru că nu a susținut un concurs. Orele au fost deja redistribuite profesorilor din școală și unui maistru care avea o jumătate de normă la un liceul din Târgu Jiu. „Putea să organizeze un concurs numai dacă la nivelul Inspectoratului Școlar nu mai erau cereri din partea unor persoane care solicitau ore“, a precizat Marcela Mrejeru.

Elvis Trușcă este verișorul primar al directorului liceului din Țicleni, care este anchetat de Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Inspectorii școlari verifică, în aceste zile, modul în care au fost făcute încadrările la toate unitățile de învățământ din Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*