Cetăţenii riscă să primească amenzi de 6.000 lei pentru indiferenţă

0
16

Indiferenţa cetăţenilor, aceea legată strict de participarea la acţiunea de deszăpezire şi colaborarea cu autorităţile locale în acest sens, poate costa scump. Poliţia Locală Târgu-Jiu spune că în cazul în care cetăţenii, spre exemplu, vor arunca zăpada pe partea carosabilă, vor primi amenzi de până la 6000 lei. Astfel că, autorităţile locale fac apel la înţelegere şi bună colaborare cu cetăţenii, pentru a nu se ajunge la aplicarea acestor măsuri drastice.

„Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile din ultima perioadă, precum şi acţiunile de deszăpezire aflate în plină desfăşurare, Poliţia Locală Târgu-Jiu face apel susţinut către toţi locuitorii municipiului şi localităţilor componente să înţeleagă că trebuie să participe efectiv la înlăturarea zăpezii şi să nu îngreuneze sau să zădărnicească acţiunile autorităţilor locale de a curăţa şi degaja arterele municipiului şi a parcărilor, precum şi a căilor de acces în zonele de reşedinţă”. Acesta este mesajul transmis de Poliţia Locală, în cursul zilei de ieri, mesaj care ar trebui să ajungă la urechile tuturor cetăţenilor. În comunicatul remis de instituţie se mai arată că, „cetăţenii sunt invitaţi şi rugaţi, dispunând de un efort apreciabil şi necondiţionat să cureţe acolo unde se impune trotuarele şi parcările de reşedinţă şi să creeze, după caz, spaţii de parcare pentru autovehicule. Totodată, în locurile uşor accesibile este solicitată înlăturarea ţurţurilor de gheaţă care prin cădere pot periclita viaţa şi integritatea corporală a trecătorilor. În situaţiile în care accesul la ţurţuri este dificil sau imposibil, cetăţenii sunt rugaţi să solicite sprijinul autorităţilor locale”. Unii dintre cetăţenii municipiului Târgu-Jiu s-au conformat, alţii mai puţin. În zona centrală, ieri, erau postate anunţuri cu mesajul „Atenţie, cad ţurţuri!”, o atenţionare, care este mai mult decât importantă, pentru a se evita orice fel de incident. Alţii, însă, sunt cât se poate de indiferenţi. Zeci de clădiri sunt încă necurăţate de ţurţuri, şi astfel pericolul pândeşte la orice pas. Această indiferenţă îi va costa pe gorjenii iresponsabili, ameninţă Poliţia Locală. „Poliţia Locală Târgu-Jiu înţelege să mediatizeze acest apel încă o dată şi să menţină o foarte bună colaborare cu locuitorii urbei, astfel încât să nu se impună aplicarea sancţiunilor contravenţionale prevăzute de legislaţia în vigoare. Astfel, atragem atenţia că numai pentru aruncarea zăpezii pe partea carosabilă amenzile sunt cuprinse între 3.000- 6.000 lei, conform O.G. 43/ 1997 R.A”.

A ajuns la spital după ce i-a căzut zăpada în cap

Evenimentele negative, cauzate de acumularea zăpezii pe acoperişuri, nu au întârziat să apară. O femeie în vârstă de 37 de ani din Gorj a văzut moartea cu ochii, după ce s-a trezit cu un morman de zăpadă în cap. Gorjeanca se afla în Piaţa Mare din Târgu-Jiu la cumpărături, când un morman de zăpadă s-a prăvălit peste ea. Imediat a fost chemată o ambulanţă, care a transportat-o la spital pentru investigaţii medicale. În urma incidentului, victima a suferit un politraumatism cranian şi a fost supusă mai multor investigaţii medicale. Medicii spun, însă, că victima se află în afara oricărui pericol. Victima a povestit că plecase să cumpere pampers la copil, dar nu a reuşit să ajungă acasă. Dintr-o dată i-a căzut maldărul de zăpadă în cap. Victima zăpezii nu a rămas internată, însă, va trebui să facă alte investigaţii mai amănunţite, după cum a afirmat, pentru că în urmă cu ceva vreme, aceasta a suferit o intervenţie chirurgicală la cap.

Pompierii au intervenit de nouă ori la doborât de ţurţuri

În ajutorul cetăţenilor pot veni şi pompierii, în speţă, pentru a înlătura ţurţurii de pe acoperişuri. Astfel că, zilele trecute, pompierii gorjeni au declanşat o amplă acţiune de doborâre a ţurţurilor de la ştreaşinile instituţiilor din municipiul Târgu-Jiu. În doar câteva zile au avut loc nouă astfel de intervenţii la solicitările făcute de proprietarii clădirilor. Şase dintre proprietarii apartamentelor de la etajele superioare au cerut sprijinul pompierilor pentru a curăţa ţurţurii ce ameninţau să cadă în capul vreunui trecător. „Am avut nouă intervenţii de doborâre a ţurţurilor la instituţii şi apartamente de locuit. Şase intervenţii au avut loc la blocuri, una la instituţia prefectului, precum şi una la spital”, au spus pompierii. Toate intervenţiile au avut loc printre incendiile izbucnite în diferite zone ale judeţului, unde au intervenit pentru stingerea acestora. Ultimul incendiu a avut loc în comuna Runcu, la o casă de locuit. Soluţii pentru rezolvarea problemelor, cauzate de căderile abundente de zăpadă există, însă, prea puţini cetăţeni apelează la ele. Aceştia r trebui să ştie, însă, că pot răspunde în faţa legii, pentru indiferenţa lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here