Cine se află în spatele firmei care a încasat milioane de lei pe contractele de iluminat ornamental

0
203

Societatea din Târgoviște care a încasat milioane de lei de lei din contractele ilegale, după cum a constatat ANAF, încheiate cu Primăria Târgu Jiu este condusă de Gabriela Mariei Horga (31 de ani) și de tatăl său Vasile Horga, care a ocupat funcțiile de senator din partea PRM, în perioada 2000-2004 și de deputat PNL între 2012-2016. Presa a prezentat afacerile Gabriela Mariei Horga și poziție sus-puse pe care le-a ocupat aceasta, fiind considerată unuilo dintre puținii tineri milioanri în Euro din România.

Firma pe care a condus-o până în anul 2009, după care în fruntea ei a venit tatăl său Vasile Horga, Euro Audit Service SRL Târgovişte a avut încheiate zeci de contracte cu primării și companii de stat. Printre acestea se numără și cele încheiate cu Primăria Târgu Jiu în anul 2010 pentru iluminatul ornamental de sărbătorile de iarnă. Cifra de afaceri pe care a acumulat-o se ridică la 6,5 milioane de euro.

Cine este tânăra milionară, care a condus Euro Audit Service SRL

Despre Gabriela Maria Horga se știe că s-a învârtit mereu în cercuri înalte și a ocupat funcții sus-puse. A absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale în limba engleză din ASE, după care a urmat doctoratul la aceeași instituție de învățământ. Este lector universitar dr. la Universitatea Ovidius din Constanța și a fost cadru didactic asociat la Academia de Studii Economice Bucureștiș. A lucrat timp de un an la Ministertul Economiei (2012-2013) și timp de un an și jumătate la ANAF (2013-2014). La vârsta de 23 de ani era consiliera lui Daniela Dăianu în Parlamentul României, apoi a lui Daniel Chițoiu în Parlamentul României.

A făcut parte din consiliile de administrație sau comisiile de privatizare ale companiilor cu acționariat de stat GDF Suez Energy, Active Conexe SA, SAAF, Electrica SA, Electrica Muntenia Sud SA, Electrica Distribuție Muntenia Sud SA, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Eximbank și Romaero. Gabriela susține că a fost desemnată de Ministerul Economiei să reprezinte statul în consiliile de administrație, iar retribuția încasată a fost modestă. „Sunt acționar la firma Euro Audit și nu am o funcție de execuție . Toate contractele au fost obținute în mod legal“, a mai spus aceasta în dreptul la replică care este postat și pe pagina sa de Facebook. Acum, ea locuiește în Constanța, după ce s-a căsătorit cu fiul șefului Poliției. Despre legalitatea contractelor încheiate cu Primăria Târgu Jiu, ANAF a stabilit că sunt ilegale și că banii s-au dat într-un mod care încalcă flagrant legea. Tânăra afaceristă spune că face parte din PNL de la vârsta de 19 ani. Pe pagina de Facebook a Gabrielei Maria Horga se menționează că este secretar General adjunct PNL și vicepreședinte TNL.

Vasile Horga, senator PRM și deputat PNL

Tată ei, Vasile Horga, a fost director timp de 10 ani la Renel Târgoviște, până în 1997, când a ajuns în conducerea societății Romlux. Între 2000 și 2004 a fost senator PRM, iar între 2012-2016 deputat PSD. În prezent este profesor universitar la Universitatea „Valahia“ din Târgoviște. De asemenea, presa l-a asociat ca un apropiat al foștilor baroni locali, Floriun Popescu, condamnat la închisoare pentur că și-a mituit alegătorii cu pui, și Ion Stan, condamnat pentru corupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here