spot_img
15 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăActualitateCiocea poate obține liniștit funcția de parlamentar! Curtea Supremă decide dacă rămâne...

    Ciocea poate obține liniștit funcția de parlamentar! Curtea Supremă decide dacă rămâne incompatibil abia în 2017!

    Ion CioceaIon Ciocea, primarul comunei Bustuchin, poate să devină parlamentar, cel puțin până în primăvara anului viitor, atunci când magistrații de la Curtea Supremă vor da verdictul în dosarul de incompatibilitate. Înalta Curtea de Casație și Justiție i-a admis recursul, iar primul termen s-a stabilit abia la începutul lunii aprilie 2017.

    Ciocea ar fi putut candida chiar dacă magistrații de la Curtea Supremă ar fi menținut decizia prin care s-a stabilit că este incompatibil. Legea îi permitea acest lucru, dar și-ar fi pierdut funcția de parlamentar chiar din prima zi a mandatului. N-a fost cazul să își facă griji și asta pentru că termenul de ieri de la Curtea Supremă nu a vizat dictarea verdictului final, ci admiterea recursului. „Admite în principiu recursul. Fixează termen de judecată pe fond a recursului la data de 4 aprilie 2017. Cu citarea părţilor”, au decis magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

    Edilul din Bustuchin a fost declarat incompatibil după ce a deținut concomitent funcția de ales local și reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor a SC Salubris Gilort SRL, în perioada 30 noiembrie 2010 – 27 septembrie 2013, dar și funcția de reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor a societății Bustedil Prest SRL, în perioada 11 iulie 2012 – 30 octombrie 2013. În prezent, primarul declarat incompatibil de ANI va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: