Ciorile din Parcul Central le dau bătăi de cap autorităților

0
157

Autoritățile locale ale municipiului Târgu Jiu nu au găsit, până în prezent, o soluție pentru a elimina ciorile din Parcul Central.

Ionuț Jilăveanu, Șeful Serviciului de Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a spus că se vor derula acțiuni de distrugere a cuiburilor, deși nu este cea mai eficientă metodă, deoarece sunt refăcute la scurt timp: „Pe vremuri se închidea parcul și veneau vânătorii de la AJVPS, dar am depășit acele vremuri. Distrugem cuiburile, deși este o soluție pe o perioadă foarte scurtă deoarece le reconstruiesc. Ne-am gândit și noi la tot felul de dispozitive, dar se rezolvă o problemă și creezi altă problemă. Vin oamenii în parc să se liniștească și se aud aceste sunete“.

Tăierea arborilor, cea mai eficientă soluție

Cea mai eficientă soluție a fost tăiere arborilor la jumătate, care s-a aplicat cu succes în parcul Arethia Tătărăscu.

„Aceeași problemă a fost în Parcul Arethia Tătărăscu și la vremea respectivă s-au redus arborii la jumătate și nu au mai venit. Nu poți să faci lucrul acesta în Parcul Central. Aceasta este soluția de compromis:

Am încercat și cu pompierii cu furtunele cu apă, dar nu a fost o soluție pentru că sunt bine făcute“, a precizat Ionuț Jilăveanu la o emisiune de la Gorj Tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here