Acasa / Actualitate / Ciprian Florescu: am scăpat de viitură

Ciprian Florescu: am scăpat de viitură

Prefectul Ciprin Florescu a mers ieri la locuinţele inundate. Acesta a declarat că pagubele înregistrate în urma viiturii au fost minore. Din fericire, nu a fost nevoie de evacuarea persoanelor. Dis-de-dimineaţă, prefectul judeţului a mers la Alimpeşti, acolo unde intervenţia pompierilor se anunţa a fi una dificilă.

,,Lucrurile s-au liniştit, situaţia este sub control. Am fost prezent la Alimpeşti, în zona Nistoreşti. Acolo aveam o problemă mai dificilă, o femeie care se afla într-o gospodărie mai izolată, am luat în calcul posibilitatea de evacuare însă nu a fost cazul. A sosit un echipaj de pompieri care au evacuat apa din gospodărie, astfel încât nu a mai fost nevoie să o evacuăm pe doamna respectivă. În Novaci, aşa cum s-a întâmplat şi în urmă cu două săptămâni, am avut gospodării inundate. Trei echipaje ISU Gorj au mers la faţa locului pentru a scoate apa din curţile oamenilor. Bumbeşti Piţig- Bengeşti Ciocadia au mai fost zonele afectate, însă pagubele nu au fost majore. Se pare că am reuşit să trecem cu bine şi acest cod roşu”, a spus Ciprian Florescu, prefectul judeţului Gorj.

Şeful SDN Târgu Jiu vrea să demoleze podeţele subdimensionate. ,,După câteva zile de ploi, şanţurile dee pe marginea drumului au devenit insuficiente. Debitul mare de apă şi mai ales construcţia unor podeţe făcute de oameni, subdimensionate, au determinat ieşirea apei în drum, sau, mai grav, intrarea apei în curţile localnicilor. Am identificat şi în zona Bengeşti şi în zona Stoina, etc, mai multe podeţe construite de cetăţeni. Probabil că de-a lungul timpului oamenii nu s-au gândit că vor fi şi ploi cu cantităţi însemnate care vor determina ca şanţurile să nu mai poată să preia toată apa. Vom informa toţi primarii din zonele respective, le vom face adresă. Şanţurile de pe marginea drumurilor din localităţi revin în grija unităţii administrativ-teritoriale. Majoritatea primarilor au înţeles, mi-au cerut sprijin, am intervenit, am mai desfăcut podeţe, am mai făcut şanţuri, dar cele mai multe probleme sunt ridicate de aceste podeţe. Vom informa cetăţenii dar dacă nu vor înţelege vom trece direct la demolarea lor”, a precizat Ion Tudor, şeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*