Acasa / Actualitate / Circulația pe Transalpina s-ar putea relua peste câteva zile

Circulația pe Transalpina s-ar putea relua peste câteva zile

Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, ar putea fi redeschisă în câteva zile. Drumarii gorjeni lucrează de zor pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, dar și a pietrelor. Cristi Tudor, reprezentantul Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu, spune că se lucrează la remontarea indicatoarelor rutiere vor fi remontate: „Colegii mei aproape au finalizat partea de deszăpezire a drumului. Mai avem câteva puncte unde zăpada ajunge în drum din cauza cantității foarte mari. Au început să fie montate indicatoarele, pentru că iarna le dăm jos pentru a nu fi rupte de vânt sau deteriorate. Mai avem de montat parapete pe anumite porțiuni unde versantul este destul de abrupt“.

Comisia de siguranță a circulației urcă marți pe Transalpina

Marți, 4 iunie, se va întruni pe Transalpina formată din reprezentanți de la mai multe instituții, care vor verifica drumul și, mai ales, condițiile de siguranță. „În zilele următoare vom convoca Comisia de siguranță a circulației care stabilește dacă mai este cazul să mai facem alte lucrări în privința siguranței participanților la trafic sau putem deschide tronsonul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului“, a mai spus Cristi Tudor.

Un cabanier de la Rânca a filmat cum pe Transalpina circula o mașină care transporta lemne. „Oricine se aventurează pe Transalpina o face pe propria răspundere, pentru că în continuare cad pietre de pe versanți și nu există toate elementele de siguranță. De asemenea, șoferii riscă sancțiuni aspre“, a mai spus Cristi Tudor.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*