7.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 31, 2020
Acasă Actualitate Circulația peste pasarela de la Artego a fost oprită pentru noi lucrări

Circulația peste pasarela de la Artego a fost oprită pentru noi lucrări

Circulația pe pasarela de la Artego a fost oprită, ieri, începând cu ora 16:30. „În acest moment se îndepărtează trotuarul afectat de fisurile apărute, în așa fel încât să fie evitat orice pericol de prăbușire a unor bucăți din pod. Se estimează că aceste lucrări vor dura aproximativ 5 ore, după care se va relua circulația pe o singură bandă, cu restricția de viteză de 15 km/h.”, anunță Primăria Municipiului Târgu-Jiu.

Nu se mai circulă pe strada care trece pe sub pasarelă

O porțiune din pasarela din zona Artego, care traversează calea ferată și o stradă, s-a surpat în urmă cu două zile. Pasarela este deosebit de importantă și asigură legătura cu zona industrială și locuințele aflat aici, dar și cu localitatea componentă Preajba.

Comitetul pentru situații de urgență, pentru a se stabili ce este de făcut în privința remedierii problemelor la pasarela.

„În cadrul ședinței s-a hotărât interzicerea circulației rutiere și pietonale pe sub pod prin balizarea zonei și supravegherea permanentă a acesteia, restricționarea circulației pe sensul de mers dinspre sensul giratoriu spre Artego, pe partea carosabilă din zona adiacentă fisurii prin utilizarea unor semafoare temporare, dar și limitarea vitezei de circulație a autovehiculelor, în zona podului, la maxim 15 km/oră.

Zona va fi permanent monitorizată în vederea identificării în timp real a oricăror modificări structurale.

De asemenea, s-a hotărât informarea, prin toate mijloacele, a cetățenilor privind situația creată și măsurile adoptate pentru restabilirea stării de normalitate.

Urmează, în perioada imediat următoare, elaborarea documentației tehnice privind soluțiile ce se impun pentru înlăturarea riscului privind circulația pietonală și auto în zona respectivă, estimarea costurilor necesare intervențiilor, alocarea sumelor necesare intervenției și demararea procedurii atribuirii în regim de urgență a contractului“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Târgu Jiu.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Video: A „încins“ hora în curtea spitalului de fericire că s-a vindecat de coronavirus

https://youtu.be/UIBEWCJ86Bk   Un pacient, în vârstă de 60 de ani, jucat hora în curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, de fericire că a fost externat și...

Bombă pe piața imobiliară din Gorj: sediul BCR a fost cumpărat de un cunoscut om de afaceri gorjean

Unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din județul Gorj a dat lovitura pe piața imobiliară. Ilie Ilinca a achiziționat recent sediul BCR...

Tragedie pentru o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală și bebelușul ei au murit în spitalul din Craiova

Tragedie fără margini într-o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală a de la Secția Chirurgie a Spitalului Orășenesc Bumbești Jiu a murit la...

Angajată a DGASPC Gorj, confirmată cu COVID-19

O angajată a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Tg-Jiu a fost confirmată cu noul coronavirus. 21 de angajați ai complexului au...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini