Circulație imposibilă pe Transalpina din cauza viscolului puternic

0
305

Viscolul puternic a făcut imposibilă circulația pe Transalpina, iar turiștii au rămas blocați în Rânca. Lucrătorii de la Drumurile Naţionale au avut o noapte albă, acţionând în permanenţă pentru a menţine drumul deschis.

Circulaţia pe Transalpina a fost imposibilă din cauza viscolului puternic. Din fericire, nu au existat persoane care să aibă nevoie de ajutorul ambulanţei sau să se înregistreze alte situații de urgență. „Se circulă în condiţii de iarnă. Se acţionează în permanenă cu lame, fraze. În prezent, vântul nu mai bate şi ninge liniştit. Am acţionat toată noaptea pentru curăţirea drumului, începând de la ora 23.00 şi până la 7,00. Nu s-a închis drumul, pentru că în zona Rânca sunt foarte mulţi turişti. Nu au fost situaţii de urgenţă în care să fie nevoie ca ambulanţa să ajungă în Rânca sau de turişti care să coboare din staţiune.  În cazul în care existau situaţii de acest fel, echipajele noastre de intervenţie ar fi însoţit maşinile care circulau pe Transalpina. S-a acţionat cu opt utilaje de deszăpezire“, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

Mașini îngropate în zăpadă

Un strat consistent de zăpadă s-a depus în zona Rânca, din Munţii Parâng. Când s-au trezit de dimineaţă, turiştii şi-au găsit maşinile îngropate în zăpadă şi drumurile înzăpezite.

Turiştii şi-au găsit cu greu maşinile care erau acoperite de zăpadă. Aceştia au pus mâna pe lopeţi pentru a îndepărta zăpada. Unii au avut nevoie de ajutor pentru a putea ieşi din parcare şi au cerut sprijinul lucrătorilor de la Drumurile Naţionale sau de la Salvamont. De asemenea, lucrătorii de la Drumurile Naţionale au acţionat cu utilajele pentru a lărgi partea carosabilă, astfel încât să se poată circula în ambele sensuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here