spot_img
11 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateCJAS Gorj are buget pentru primele trei luni din 2015

    CJAS Gorj are buget pentru primele trei luni din 2015

    2015 vine cu veşti bune pentru toţi furnizorii de servicii medicale! Casa Judeţeană de Sănătate Gorj are asigurat bugetul până în luna martie, astfel că mai multe domenii de asistenţă medicale se vor bucura de sume consistente. Suma totală alocată prin ordinul Ministerului Sănătăţii şi a CNAS este de aproximativ 57 de milioane de lei, din care jumătate ajunge la unităţile sanitare cu paturi.

    Sumele de bani pe care CJAS Gorj le poate pune astfel la dispoziţia spitalelor şi ambulatoriului sunt prinse în bugetul stabilit pentru trimestrul I, adică perioada ianuarie-martie şi este în cuantum de cca 57 de milioane de lei. Serviciile medicale în unităţi sanitare cu paturi primesc 25,6 milioane lei, în timp ce pentru serviciile medicale în ambulator CJAS va aloca din bugetul pe trimestrul I, 11.168 de mii de lei. Fonduri pe întreg anul 2015 nu pot fi alocate în prezent, deoarece nu s-a creat încă un cadru legal. Există o prevedere bugetară pentru primele trei luni ale anului, urmând ca de la 1 aprilie cu aprobarea bugetului şi a noului contract cadru să se aloce sumele până la finalul anului. Vorbim pentru primul trimestru de un total de 56.674.000 de lei. Sumele cele mai mari au fost alocate spitalelor, 25.650.000 lei, la medicamente, 14.565.000 de lei, iar la servicii medicale în ambulatoriu, 11.168.000 de lei. Este o practică care se face la începutul fiecărui an, este practic media lunară a lui 2014, urmând ca de la 1 aprilie să se aloce bugetul până la finalul anului”, a declarat Daniel Bondoc, directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

    Şi luna decembrie a venit cu o suplimentare de bani de la CNAS, spune conducerea CJAS Gorj, ceea ce face ca pentru trimestrul I lucrurile să fie şi mai aşezate, iar estimările pentru întreg anul 2015 sunt positive. „Până acum, de obicei, pentru luna decembrie a fiecărui an nu se aloca, se plătea din anul următor, dar de doi ani avem alocare şi pentru decembrie. Probabil că şi anul acesta va fi la fel, iar din bugetul care a fost alocat la nivel naţional şi CNAS şi Ministerului Sănătăţii, sumele alocate sunt mai mari ca în 2014, ceea ce va însemna un buget mai mare şi pentru CJAS Gorj”, a declarat directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.

    Astfel, nu sunt motive de îngrijorare nici pentru farmacii, acestea având facturile decontate la zi, spune şeful CJAS, astfel că nu se pune problema de restanţe sau chiar de arierate la nici unul dintre furnizorii de servicii medicale.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: