5.6 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Actualitate Comisari de la Garda Financiară Gorj, detaşaţi la Calafat

Comisari de la Garda Financiară Gorj, detaşaţi la Calafat

- Advertisement -

Garda Financiară Gorj a întreprins în această perioadă zeci de controale la peste 70 de agenţi economici. Nu au lipsit neregulile dar nici sancţiunile venite de la inspectorii din teren. Trebuie specificat faptul că personalul a fost redus, astfel că cei rămaşi fac cu greu faţă volumului de muncă foarte mare.

Garda Financiară Gorj a întreprins întreprins acţiuni de control la un număr de 74 agenţi economici. Nu au lipsit sancţiunile, 18 la număr, fiind aplicate totodată şi amenzi în sumă de 33.600 lei. De asemenea, au fost întocmite şi transmise organelor de cercetare 6 sesizări penale pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la suma de 3.168.498 lei.

Personal redus, volum de muncă mare

Gigel Capotă, comisarul şef al instituţiei din Gorj spune că acţiunile de control au fost realizate cu oameni puţini, având în vedere reorganizarea instituţiei. Mai mulţi câţiva dintre angajaţi au fost detaşaţi la Calafat. „Deşi sarcinile şi obiectivele Gărzii Financiare au crescut în mod deosebit în lupta cu frauda şi evaziunea fiscală şi în diminuarea efectelor negative ale economiei subterane, Secţia Gorj a obţinut aceste rezultate cu un număr redus de comisari, zilnic în activităţile de control fiind implicate doar cate 2 – 3 echipe, datorită faptului că deşi personalul de execuţie este redus (10 comisari de execuţie), prin rotaţie, câte trei comisari sunt detaşaţi în punctul de trecere a frontierei de stat – Calafat iar comisarii prezenţi la serviciu trebuie să asigure şi activităţile de desigilare a mijloacelor de transport care efectuează astfel de achiziţii intracomunitare. În cursul acestei luni s-a reuşit identificarea şi instrumentarea unor fapte de evaziune fiscală prin care s-a prejudiciat bugetul de stat cu peste 700.000 euro. În descoperirea faptelor de evaziune fiscală, s-a conlucrat foarte eficient cu organele de urmărire penala ale Parchetului şi Poliţiei, verificările efectuate fiind caracterizate printr-un grad ridicat de complexitate”, a spus Gigel Capotă.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente