Acasa / Actualitate / Compartiment destinat bolnavilor cu accident vascular – cerebral la Spitalul Județean de Urgență

Compartiment destinat bolnavilor cu accident vascular – cerebral la Spitalul Județean de Urgență

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a anunțat, pe pagina sa de Facebook, înființarea unui compartiment destinat bolnavilor care suferă accidente vascular – cerebrale: „Conform Ordinului M.S. nr. 1616/2018, privind aprobarea modului de administrare, finanțare și implementare a acțiunilor prioritare, pentru tratamentul intervențional al pacienților cu AVC acut, a devenit funcțional la S.J.U. Tg-Jiu, compartimentul UAVCA.

Astăzi, 12.06.2019, a fost înregistrat primul pacient care a beneficiat de tromboliză vasculară. Pentru că timpul este factorul esențial în realizarea acestui act medical, trebuie remarcată promptitudinea cu care toți cei implicați în acest proces s-au achitat cu profesionalism de sarcinile care reveneau fiecăruia (Serv. de Ambulanță, Camera de Gardă, Laboratorul de radiologie și imagistică medicală, Laboratorul de analize medicale, Secția Neurologie, Secția A.T.I.).

Trebuie remarcat profesionalismul d-nei dr. Popescu Camelia, care a deschis un drum ce va duce la salvarea de vieți omenești, lucru care până acum nu era posibil la nivelul județului nostru. Trebuie remarcată de asemenea contribuția unui tânăr neurolog la înființarea și funcționarea acestui compartiment, dr. Dogariu Ioan. Suntem la început de drum și pășim pe el cu speranța și cu dorința de a reda societății și familiei oameni integri, astfel (n.r. – altfel) condamnați la un handicap pe viață“.

Un comentariu

  1. Mihai Popescu

    Profesionalismul dvs ar fi sa intrebati rezultatul procedurii si sa luati un interviu persoanei care a beneficiat de procedura.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*