Concedieri la Garda Financiară Gorj

0
5

O parte din comisarii Gărzii Financiare Gorj(GF) vor rămâne în curând fără locul de muncă, sigur, pe care-l aveau în cadrul ANAF. Ieri, 17 din cei 22 de comisari, aflaţi pe funcţii de execuţie au susţinut testul de competenţă, ceilalţi cinci neprezentându-se la examen. În noua organigramă a ştatului de funcţii, ce va intra în vigoare de la 1 august se prevede ca GF Gorj să funcţioneze cu o schemă de 12 comisari, ceea ce va fi foarte greu după cum a precizat comisarul şef adjunct Ion Pupăzan.

Angajaţii Gărzii Financiare din întreaga ţară, au susţinut, ieri, testele de competenţă, examen în urma căruia se va decide cine rămâne şi cine pleacă acasă. După o muncă de-o viaţă candidaţii au declarat că au emoţii. „E un serviciu la care dacă nu citeşti, nu ai cum să-l faci. Acum mai depinde şi de întrebări”, a declarat un angajat la un post de televiziune. Testul de competenţă a constat în două probe, cea scrisă, un test grilă de 25 de întrebări şi interviul care va avea 15 iulie. Pentru a putea trece la interviu , un comisar trebuie să îndeplinească la testul grilă punctajul de minim 50 de puncte din cel de 100 puncte posibile. În situaţia în care unul din comisari nu va promova examenul de competenţă, acesta va fi disponibilizat, respectiv va trece în şomaj sau îşi va căuta un alt loc de muncă.

Rămân 12 din 22 de comisari

Schema de personal ce va intra în vigoare de la 1 august prevede ca în judeţul Gorj, Garda Financiară să funcţioneze cu 12 comisari din cei 22 existenţi. La examenul de competenţă de ieri s-au prezentat doar 17 angajaţi din cei 22. În ceea ce îi priveşte pe cei cinci comisari, care nu s-au prezentat la examen, unul se află în concediu medical, celălalt este internat iar trei nu s-au dus la testare. Acest lucru nu înseamnă decât că au renunţat la examen şi cel mai probabil nu vor mai lucra la Garda Financiară Gorj. La aceşti angajaţi li se vor adăuga şi ceilalţi, care au dat testarea şi care în funcţie de răspunsurile date nu vor îndeplini punctajul de trecere. Una peste alta, 10 comisari de la Garda Financiară Gorj vor rămâne pe drumuri în următoarea perioadă, ca urmare a reorganizării ANAF. Comisarul şef adjunct Ion Pupăzan a declarat că în ceea ce priveşte poziţia sa în unitate a făcut cerere de trecere pe o funcţie de execuţie „conform LG 188/99, art .99 al.7 am solicitat trecerea cu prioritate pe o funcţie inferioară de execuţie. Voi ocupa funcţia de comisar şef, până pe 23 iulie”, a spus Pupăzan. Reîntors la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj, Florin Ninu aşteaptă reconfirmarea pe funcţia de comisar şef la Garda Financiară, lucru posibil în mare măsură, ca urmare a faptului că Organizaţia Democrat Liberală îl susţine pentru ocuparea acestui post. Traian Iana va ocupa în continuare funcţia de comisar şef divizie, singurul post desfiinţat în urma reorganizării fiind cel de comisar şef adjunct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here