Concurs cu peste 200 de candidați într-un singur spațiu în plină pandemie

1
1275

215 candidați vor participa vineri, 15 octombrie, la concursul pentru ocuparea posturilor de director din școlile din județul Gorj. Toți candidații vor susține examenul în același loc: sala de sport a Școlii Gimnaziale „Voievod Litovoi” din Târgu Jiu.

„Toți vor susține examenul într-un singur centru de examen, în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Voievod Litovoi”. Spațiul ne permite și distanțarea este obligatorie“, a spus șefa învățământului din Gorj, Dana Constantinescu.

Conducerea Ministerului Educației a transmis modul în care se va desfășura concursul:

Conducerea Ministerului Educației a transmis o serie de clarificări cu privire la modul în care se va desfășura concursul:

„Accesul candidaților în săli va fi permis în intervalul orar 9:00-9.30. În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

Având în vedere identificarea unor situații de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul candidaților, Ministerul Educației va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidații care transmit comisiei județene până joi, 14 octombrie 2021, ora 16:30, o solicitare însoțită de raportul medical/decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceștia sunt plasați în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată. În cazul în care documentul de mai sus nu poate fi eliberat până la data și ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiție obligatorie de participare la sesiunea specială“.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here