8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăActualitateConcurs pentru ocuparea funcției de director executiv la Poliția Locală Târgu Jiu

Concurs pentru ocuparea funcției de director executiv la Poliția Locală Târgu Jiu

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat în cadrul unei emisiuni de la Gorj Tv, că în perioada următoare va scoate la concurs postul de director executiv al Poliției Locale Târgu Jiu. Postul este ocupat în momentul de față de către Florin Băluță, deoarece Florin Urdea, care este directorul executiv al Poliției Locale, se află în concediul pentru creșterea copilului.

„Cred că în perioada imediat următoare o să organizez un concurs pe perioada determinată în care domnul Urdea își finalizează concediul de paternitate să poată coordona activitatea Poliției Locale. Florin  Băluță a făcut lucruri foarte bune în perioada de doi ani de zile în care a coordonat activitatea, dar nu va putea lua decizii împotriva colegilor lui. Îl simt“, a spus Romanescu.

Cei reproșează Romanescu actualului șef de la Poliția Locală

Primarul Marcel Romanescu îi reproșează lui Florin Băluță că nu a fost mai dur cu subordonații săi: „Consider în continuare că Florin Băluță este un polițist care își respectă uniforma pe care o poartă. Pe de altă parte, i-am acordat tot girul meu de când sunt primarul municipiului Târgu Jiu.

Am lucrat cam un an și jumătate cu domnul Urdea și și-a dat seama că nu poate să lucreze cu mine și Florin a rămas să coordoneze activitatea Poliției Locale. Fără să-i neg meritele pentru activitatea pe care a desfășurat-o, mă așteptam la Florin Băluță să ia și măsuri în perioada în care a coordonat activitatea Poliției Locale. Este dificil. Eu îl pot înțelege pentru că este coleg cu cei de acolo, a crescut o dată cu ei. Este mai dificil să fii într-o structură de atâta timp și să vii acum și să iei măsurile necesare. (…) Până la aprobarea noii organigrame, Poliția Locală avea personalitate juridică, avea comisie de disciplină și avea posibilitatea ca toate personajele care fac imagine negativă să fie îndepărtate. Din păcate nu prea au plecat în ultimii trei ani de zile de când sunt primarul municipiului Târgu Jiu, deși sunt sigur că sunt multe fapte reprobabile pe care  le-au produs angajații poliției locale“.

Ce sumă vor pierde polițiștii locali

Polițiștii locali vor pierde aproximativ 800 de lei lunar deoarece nu vor mai beneficia de norma de hrană: „Primăria Târgu Jiu a alocat pentru contractele cu firmele de pază suma de 12 miliarde de lei vechi pe an. Printre atribuțiile Poliției Locale există și posibilitatea să aibă personal contractual care să fie asimilați agenților de pază. Nu păzesc nimic altceva decât patrimoniul municipiul Târgu Jiu. Am vrut să fac o departajare clară. Pentru a putea face o economie, am desființat 39 de poziții de funcții publice li le-am transformat în funcții contractuale. Nu și-au pierdut drepturile salariale. Nu înțeleg de ce nu sunt folosiți acești oameni. Din puncte de vedre salarial, angajații care trec pe funcții contractuale nu pierd nici un leu la salariu, Toți angajații din Poliția Locală, devenind direcție în aparatul primarului, voi face în așa fel încât să primească acea sumă pe care o primește orice funcționar din cadrul Primăriei. Polițiștii locali primeau normă de hrană, iar angajații din  aparatul Primarului primesc indemnizație de hrană. Diferența este destul de mare de la 11 milioane la 3,5 milioane de lei vechi. În fiecare lună, autoritatea pe care o reprezint trebuia să aloce lunar doar pentru norma de hrană a polițiștilor 1,5 miliarde lei. Bugetul poliției locale a fost anul trecut de 112 miliarde de lei“, a mai spus primarul Romanescu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -