6.2 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Actualitate Concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean, la un pas să...

Concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean, la un pas să fie anulat! Capotă, acuzat că a ascuns o urmărire penală

Concursul pentru desemnarea managerului Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este la un pas de a fi anulat. Un consilier județean a solicitat ieri, în mod expres, anularea concursului pe motiv că unul dintre candidați a mințit atunci când a susținut că nu este urmărit penal. Consilierul PNL Denisa Șuță susține că Gigel Capotă are, potrivit organelor de cercetare penală, calitatea de urmărit și i-a solicitat președintelui Consiliului Județean să anuleze concursul.

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu are parte de un nou concurs asupra căruia planează suspiciuni. De această dată este vorba chiar despre postul de manager. Consilierul județean Denisa Șuță a susținut în ședința CJ de ieri că există date conform cărora managerul interimar Gigel Capotă, și el unul dintre candidații la concurs, ar fi dat declarații în fals. „Am constatat din presa locală faptul că există suspiciuni de natură penală legate de candidatura domnului Gigel Capotă. Înțeleg că a fost dată o declarație în fals cum că nu are calitatea de urmărit penal. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu și Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au pus la dispoziția ziaristului care a solicitat aceste informații documente din care reiese faptul că dumnealui ar fi urmărit penal. Dat fiind faptul că planează atâtea suspiciuni asupra acestui concurs și a faptului că asupra tuturor concursurilor care au fost ținute de-a lungul timpului la SJU Târgu Jiu au planat unele suspiciuni, consider că acest concurs ar trebui să fie anulat și să fie organizat în mod corect”.

„Ana Băleanu s-a antepronunțat”

Consilierul liberal are dubii și în ceea ce privește imparțialitatea unuia dintre membrii comisiei de selecție. Potrivit Denisei Șuță, președintele Colegiului Medicilor – Ana Băleanu, și-ar fi prezentat public preferințele privind viitorul manager al spitalului. „Am văzut că unul dintre membrii comisiei de selecție, în speță doamna Ana Băleanu, s-a antepronunțat cu privire la acest concurs și a spus că ar fi bine ca manager al spitalului să fie desemnat un medic”.

„Cu siguranță legea va fi respectată”

Președintele Consiliului Județean, instituție care se ocupă de organizarea concursului pentru postul de manager al spitalului, a dat asigurări că legislația va fi respectată în tocmai de către comisia de selecție. „Cu siguranță comisia se va întruni astăzi. Este o comisie formată din trei persoane și va lua cea mai bună decizie. Pot să vă spun cu siguranță că legea va fi respectată. Îi știu foarte bine pe colegi și niciodată nu o să încalce legea, atât timp cât noi stabilim niște reguli clare”, a declarat Cosmin Popescu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente