12 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăActualitateCondiţii de lux la un centru social din judeţ

Condiţii de lux la un centru social din judeţ

Consiliul Judeţean Gorj a finalizat proiectul de extindere şi dotare a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Socială Dobriţa. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, a anunţat că începând din aceste zile beneficiarii acestor servii sociale vor fi mutaţi în noua clădire complet modernizată şi utilată. În vechiul sediu vor fi amenajate cabinete medicale, dar vor exista spaţii disponibile şi pentru personalul administrativ.

Condiţii de lux pentru beneficiarii Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Socială Dobriţa. Ieri a fost deschis oficial şi prezentat autorităţilor, în forma completă. Un centru nou, cu toate dotările de care au nevoie oamenii care vor veni aici. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, a anunţat că începând din aceste zile beneficiarii acestor servii sociale vor fi mutaţi în noua clădire complet modernizată şi utilată. În vechiul sediu vor fi amenajate cabinete medicale, dar vor exista spaţii disponibile şi pentru personalul administrativ. „Centrul de Asistenţă Socială de la Dobriţa, reabilitat, modernizat, dotat pe Programul Naţional Regional, iată, este în faza în care putem aduce beneficiarii din clădirea veche, condiţiile sunt unele care trebuie să răspundă cerinţelor acestor zile, cu sală de mese, sală de socializare, camere dotate, cabinete medicale cu medici şi asistenţi iar în sediul vechi vom crea un sediu pentru administraţie, dar în ultimul rând vom crea acolo şi cabinete de specialitate pentru a acorda ajutorul acestor oameni. Se va reabilita şi Centrul pentru Persoane cu Probleme”, a spus Ion Călinoiu, ieri la Dobriţa.

Dotări…europene

La Centrul de la Dobriţa sunt disponibile 61 de locuri, iar şase persoane, care sunt pe lista de aşteptare, vor fi mutate aici, pentru că acest cămin răspunde tuturor nevoilor lor. Mircea Andrei, director adjunct DGASCP Gorj, a prezentat care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgă beneficiarul pentru a ajunge într-un astfel de centru. „Noi pe lista de aşteptare, în momentul de faţă avem şase persoane, care acum, ulterior vor primi dispoziţie de a fi mutate în acest centru modern care este deschis la Dobriţa. Beneficiarii acestor condiţii sunt persoanele cu handicap adulte. Toate persoanele care doresc un loc în sistemul rezidenţial trebuie să depună un dosar pe Strada Bradului, Nr.9. În urma punctajului obţinut vor fi dispoziţii pentru a fi mutate în acest centru. Contribuţia fiecărui beneficiar în parte este de 602 lei, restul urmând să suportăm noi”, a spus Mircea Andrei. Constantin Petcoiu, directorul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa, a vorbit despre dotările centrului realizate prin intermediul proiectului obţinut de Consiliul Judeţean Gorj. „Este un centru modern după realizarea acestei investiţii şi sunt foarte mulţumit de serviciile pe care le vor avea beneficiarii de servicii în continuare. Noi am încercat să dotăm, în baza acestui proiect cu tot ce este necesar pentru o viaţă normală, paturi, frigider, televizor, dulapuri, tot ce au nevoie”, a spus Constantin Petcoiu.

Bătrâneţe haine grele

Beneficiarii de aici sunt cât se poate de încântaţi de condiţiile oferite, dar şi de personalul care se ocupă permanent de aceşti oameni. O bătrână care are trei copii, dar care au uitat definitiv de ea spune că acum familia ei este aici la centru şi nu poate decât să mulţumească oamenilor care zi de zi îi dau o mână de ajutor. „Este foarte bine aici, domnul psiholog este permanent lângă noi. Ne ţine educaţie, vorbeşte cu noi, ne ajută foarte mult, pentru că copiii noştri sunt plecaţi. Eu am fost asistentă la Câlnic, am trei băieţi, dar nu mai ştiu nimic de ei”, a spus bătrâna. Potrivit specialiştilor din Consiliul Judeţean valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 3, 5 milioane lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene, pe Programul Operaţional Regional. Contribuţia Consiliului Judeţean în această investiţie este de 2%.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -