11.5 C
Târgu Jiu
joi, mai 6, 2021
AcasăActualitateConducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu vrea să achiziționeze două ambulanțe

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu vrea să achiziționeze două ambulanțe

Două ambulanțe noi vor fi achiziționate de Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, pentru transportarea pacienților între cele trei sedii celor unității medicale aflate pe strada Tudor Vladimirescu, strada Progresului și A.I. Cuza. În prezent, spitalul deține doar o singură ambulanță, iar timpul de așteptare este foarte mare.

Dumitru Vienescu, directorul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a spus că una dintre mașini va fi folosită pentru pacienții spitalului din zona Pasarelă, iar cealaltă pentru cei care sunt internați în sediul de pe strada Tudor Vladimirescu: „Săptămâna trecută, am avut discuții cu președintele Consiliului Județean Gorj și am solicitat achiziționarea a două salvări tip A2, una pentru locația din zona Pasarelă și cealaltă pentru Spitalul „Tudor Vladimirescu“, astfel încât să nu existe astfel de situații și întârzieri în transportul pacienților pentru consultații interdisciplinare Ambulanțele care urmează să fie achiziționate vor avea patru locuri, inclusiv targa pentru pacienți, vor fi dotate cu aparatura medicală pentru a interveni în situație de urgență, iar fiecare ambulanță va fi însoțită de un asistente medical, angajat al spitalului“.

Pacienții diagnosticați cu cancer, plimbați între spitale

Cele mai mari probleme se înregistrează în transportarea pacienților internați la Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, aflat în zona Pasarelă, care au nevoie de transfuzii de sânge, iar un centru de acest fel se află doar la spitalul de pe strada Progresului. Pacienții sunt nevoiți să aștepte foarte mult timp, având în vedere că, în prezent există doar o singură ambulanță. Au existat și cazuri în care pacienții au chemat taxiurile pentru a-i transporta.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -