Conferinţa „Vino acasă la Brâncuşi”, la Bucureşti

0
58

În perioada 22-26 septembrie 2014, Consiliul Județean Gorj va derula un nou program de promovare turistică sub genericul „Vino acasă la Brâncuşi!”. Proiectul se află la prima ediție fiind realizat în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism.

Pentru realizarea obiectivelor principale – dezvoltarea turismului, creșterea vizibilității oportunităților de turism în Gorj și a numărului de turiști care vizitează județul – programul „Vino acasă la Brâncuși!” își propune, pe de o parte, comunicarea directă, completă și concretă prin contactul direct între oferta locală și cererea de piață – operatorii în turism locali, naționali (preponderent cei din zona „Income”) și internaționali iar, pe de altă parte, comunicarea la nivel emoțional, prin spectacole, expoziții, imagistică și alte evenimente cultural – artistice. În acest sens, luni, 22 septembrie 2014, orele 17:00, la Camera de Comerț și Industrie a României din București va avea loc Conferința națională „VINO ACASĂ LA BRÂNCUȘI!”, eveniment ce va reuni reprezentanți ai Guvernului României, ambasadori și operatori de turism din țară, dar și din străinătate.

Elementul central al conferinței va fi prezentarea Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuşi Gorj”, care are drept scop dezvoltarea durabilă și promovarea turismului din județul Gorj și din întreaga regiune, în totalitatea multiplelor sale forme, atât în țară, cât și în străinătate, precum și acordarea suportului necesar pentru implementarea strategiilor naționale, regionale și locale de dezvoltare a turismului. Evenimentul va fi onorat de prezența Excelenței Sale Gerhard Reiweger- ambasadorul Republicii Austria în România, Excelenței Sale Gerard Corr-ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Irlanda în România, dl. Herman Baskar-consilier Ambasada Regatului Norvegiei în România precum și de dl. Artur Tarasewicz- secretar pe probleme economice în carul Ambasadei Republicii Polone în România. Cuvântul de deschidere al președintelui Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, va fi urmat de mesajele reprezentanților guvernamentali Corneliu Vișoianu-consilier, Cabinet Prim Ministru- va prezenta mesajul lui Victor Ponta, Prim Ministru al României și George Brezoi- secretar de stat, Departamentul IMM-uri, Mediu de Afaceri, Turism, precum și de intervențiile tematice ce vor fi susținute de Corina Martin, vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România și de dr. Sergiu Nistor, președintele ICOMOS România.

Principalele obiective și circuite turistice ale județului Gorj care atrag prin farmecul lor aparte, tradiția conservată atât de bine sau decorul natural și istoric deosebit vor fi exemplificate în expunerile conferinței. Acestea vor fi susținute de către Florin Cârciumaru – Primar al Municipiului Târgu Jiu – „Târgu-Jiu, orașul porților deschise”; Laura Dragu, președinte Asociația Profesională Patronală de Turism Gorjul- „Un argument cu greutate pentru turismul în Gorj – „Mărul de aur”, trofeul care ne înnobilează”; Sabin Cornoiu, director Salvamont Gorj – „Potențialul natural și turistic al munților Gorjului”; Ștefan Popescu, președintele Federației Române de Pescuit Sportiv- „Pescuitul sportiv și de agrement în Gorj”; Yoel Bargil, director general Innovation Tic- „Turism – Soluții integrate pentru informații turistice pe telefonul mobil”; Mihaela Cristea, muzeograf – Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”- „Istorie și arhitectură gorjeană”; Olimpia Bratu, director Biblioteca Județeană „Christian Tell”- „Spiritualitate și obiective de turism monahal în Gorj”; Iani Gârbaciu, Școala Populară de Artă Târgu Jiu- „Cultură, tradiții și evenimente”; Gheorghe Porumbel, director Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”- „Folclorul gorjean – zona spectaculară. Nunta la gorjeni”; Radu Ciobanu, președinte Euroregiunea Oltenia, președinte ANTREC Gorj – „Mâncăruri tradiționale, bucătăria gorjeană”. Finalul conferinței „Vino acasă la Brâncuşi!” va fi marcat de acordarea de titluri onorifice de ambasadori ai turismului gorjean Acasă la Brâncuși, atât diplomaților prezenți la eveniment operatorilor de turism și reprezentanților instituțiilor de administrație publică care sprijină proiectele de dezvoltare ale turismului în județul Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here