0.7 C
Târgu Jiu
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăActualitateConflict din cauza sportivilor ruși, la o competiție internațională din Gorj

Conflict din cauza sportivilor ruși, la o competiție internațională din Gorj

Un conflict între mai multe națiuni a avut loc la Campionatul Mondial de Radiogoniometrie pentru tineret, care s-a desfășurat în municipiul Târgu Jiu, în urmă cu o săptămână.

Federația internațională a aprobat participarea sportivilor din Rusia, dar participanții din SUA și Ucraina s-au opus vehement, iar, până la urmă nu au mai participat.

„Am avut probleme destul de mari și cu războiul din Ucraina. Înscrierile au avut loc înainte de începerea războiului. Rușii se înscriseră cu 25 de participanți, la fel cei din Belarus, precum și cei din Ucraina. A început războiul și nu știam ce o să mai fie.

Comitetul Olimpic Internațional a recomandat tuturor federațiilor ca sportivii din Rusia să nu mai fie invitație. Federația de Radioamatorism la care suntem afiliați ne-a trimis o adresă în care eram anunțați că nu limitează participarea sportivilor din Rusia și Belarus. Cu alte cuvinte, acești sportivi puteau participa la competiție.
Spiritele s-au inflamat din cauza unei sportive, care a postat pe Facebook un mesaj că soțul ei se află la vânătoare de naziști în Ucraina. Au venit replicile celor din Ucraina“, a spus Adrian Marcu, profesor de radiogoniometrie la Palatul Copiilor din Târgu Jiu, principalul organizator al competiției.

Sportivii din Rusia nu au mai putut ajunge la competiție

Echipele țărilor participante la Campionatul Mondial de Radiogoniometrie au votat ca sportivii din Rusia să nu participe, dar Federația Internațională nu a ținut cont de acest vot: „Celorlalte țări, majoritatea fiind de partea Ucrainei, nu prea le-au convenit și s-a votat ca să nu participe. Însă hotărârea nu o luăm noi, ci Federația Internațională de Radioamatorism, care a decis că nu se vor introduce restricții.
Americanii ne-au transmis că, dacă vor veni rușii, atunci ei vor veni cu o echipă mult mai mică. Ucrainenii ne-au transmis și ei o scrisoare în care arătau că nu vor mai participa, în cazul în care vor veni sportivii din Rusia“, a mai precizat Adrian Marcu.
Până la urmă, rușii mi-au trimis o scrisoare în care anunțau că nu vor putea participa din cauză că nu pot să facă deplasarea terestru, din cauza restricțiilor.

Competiția a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19

Competiția ar fi trebuit să se desfășoare în anul 2020, izbucnirea pandemiei a dus la amânarea acesteia.

„Acum trei ani de zile am depus proiectul pentru a candida la organizarea acestui Campionat mondial pentru copii pentru anul 2020. Din cauza pandemiei, această competiție nu s-a mai organizat.
China este blocată, ca urmare a a creșterii numărului de cazuri de COVID-19, iar sportivii de acolo nu au mai putut să vină. A venit, în schimb, un echipaj din Statele Unite ale Americii“, a mai adăugat Adrian Marcu.

CNN: Tot mai mulţi oficiali de la Moscova fug din Rusia

0
Vladimir Osecikin, un disident rus care a fugit în Franţa încă din 2015, spune că...

Preşedintele Serbiei, ultimatum pentru ruși

0
Preşedintele Serbiei Aleksandar Vučić a cerut Rusiei să nu mai recruteze cetăţeni sârbi pentru a...

Înfrângere pentru echipa de baschet CSM Târgu Jiu, după un meci de mare luptă

0
Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a fost învinsă în deplasare, după un meci de...

2 COMENTARII

  1. Mai Gheo mai, aceeasi vina o au copii rusi ca si copii ucraineni omorati mai ceva ca niste caini , tocmai de TATII ACELOR COPII RUSI !! Ce zici de asta mai Gheo?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!