Acasa / Actualitate / Consilierii locali nu au alocat bani pentru liceul la care învață fetele primarului Romanescu

Consilierii locali nu au alocat bani pentru liceul la care învață fetele primarului Romanescu

Consilierii locali ai municipiului Târgu Jiu nu au votat alocarea unei sume de 130.000 de lei pentru reabilitarea sălii de sport a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“, acolo unde învață copiii primarului Marcel Romanescu. Printre cei care s-au opus s-a numărat și consilierul Eduard Lădaru, coleg de partid cu directorul liceului, Dorin Tașcău.

Narcisa Cristea, directorul economic al Primăriei Târgu Jiu, a explicat că fondurile sunt necesare pentru înlocuirea terenului din sala de sport și montarea unui sistem de încălzire: „A, primit o solicitarea din partea Colegiului Tudor Vladimirescu să-i sprijinim cu 1,3 miliarde de lei, ca să intre în sala de sport, unde există probleme la pardoseală. La materiale există atașate și fotografii. Sistemul de încălzire din sală nu mai funcționează. Aparatele respective trebuie înlocuite. Ca să se facă reabilitarea suprafeței de joc, prețurile se învârt la 20-22 de euro. Doar partea aceasta i-ar costa 900 de milioane (n.r. – lei vechi). A existat înțelegerea cu cei de la Colegiul Tudor ca să cumpere aceste lucru și în completare să vină cu venituri proprii“.

Viceprimarul Aurel Popescu a cerut bani pentru Liceul cu program sportiv

Viceprimarul PSD Aurel Popescu a spus că există și alte licee care au săli de sport deteriorate: „Eu știu că la Colegiul Tudor Vladimirescu s-a dat parchet de la fosta sală a sporturilor. Sunt licee care au săli de sport cu suprafețe destul de deteriorate și aș face trimitere la Liceul cu Program Sportiv, unde se impune o intervenție urgentă la sala sport, dar și al acoperișului, ținând cont și de domeniul pe care îl are Liceul Sportiv“. Primarul Marcel Romanescu i-a răspuns că se vor aloca fonduri pentru Liceul cu Program Sportiv. Consilierul local ALDE, Eduard Lădaru, a cerut o situație cu banii repartizați, anul acesta, de primărie, către unitățile de învățământ din Târgu-Jiu: „Solicit o situație cu sumele alocate“.

„Din întâmplare, copiii mei învață acolo“

Primarul Marcel Romanescu a precizat că vor fi onoare toate solicitările făcute de unitățile de învățământ, pentru că s-a aprobat o solicitare de 400.000 de lei: „S-a alocat o sumă de 15 miliarde lei vechi pentru reabilitarea școlilor din Târgu Jiu. Mai avem o suplimentare de patru miliarde de lei pentru solicitările de care discutați. Inclusiv, Liceul cu program sportiv și Liceul nr. 2 vor primi sume de bani. Acolo unde au fost solicitări s-au alocat bani. Sunt de acord ca domnul Raul Chiriac să vă prezinte tot ceea ce ați solicitat.

Sunt șase unități școlare, în momentul de față, care beneficiază de trei terenuri de sport, inclusiv Liceul sportiv, care sunt tot făcute pe investiții pe banii Primăriei Târgu Jiu. Repartițiile s-au făcut corect și echitabil. Nu văd de ce trebuie să votați împotriva acestui proiect, mai ales că este singura unitatea școlară care vine cu un aport de un miliard. (…) Sala de sport este folosită de copiii noștri, ai tuturor, nu ai mei. Din întâmplare, copiii mei învață acolo. Și eu am fost elev acolo. Care este problema?“.

Un comentariu

  1. Bai…..nea!Invata toți copiii de valoare din oras!Alea pt care cereți bani le as desființa!Si 2 si sportiv…..scot valori…ca si voi.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*