Acasa / Actualitate / Consiliul Județean a semnat două proiecte importante pentru Gorj. Investițiile bifează mai multe localități din județ

Consiliul Județean a semnat două proiecte importante pentru Gorj. Investițiile bifează mai multe localități din județ

Se dă drumul la lucrări pe două drumuri județene. Este vorba despre tronsoanele Câmpu Mare-Albeni-Călugăreasa-Prigoria-Zorlești-Alimpești și Cornești- Stolojani-Câmpofeni-Arcani- Sănătești- Runcu. Conducerea Consiliului Județean a reușit să semneze ambele contracte cu o valoare de peste 50 milioane de lei.

Primul proiect a obținut finanațare prin PNDL II . Proiectul se implementează în baza contractului de finanțare nr. 14690 din 09.11.2017, semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale, și Administrației Publice, în calitate de autoritate publică centrală, coordonatoare a Programului Național de Dezvoltare Locală și U.A.T.-Județul Gorj, în calitate de beneficiar al finanțării, național de dezvoltare locală. În urma finalizării procedurii de achiziție publică, a fost desemnat câștigător operatorul economic Asocierea S.C. YDAIL CONSTRUCT S.R.L., S.C. METALCOLECT PROD S.R.L. și S.C. MGM PROARCONS S.R.L. cu o valoare de 19.994.565 lei fără TVA. Durata contractului de servicii de proiectare (PT+DDE), servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări este de 950 zile de la data semnării acestuia. În urma acestei ample lucrări vor fi 15,687 km de drum județean modernizat; stații noi de autobuz, piste de bicicliști dar și șanturi, rigole și podețe corespunătoare.

Alt proiect, altă sumă

Un alt proiect important pentru județ este tronsonul ce face legătura între Câmpu Mare-Alimpești. Bugetul total al proiectului „Modernizare drum județean 675B este de 75.826.112,04 lei (inclusiv TVA), din care 71.795.197,84 lei finanțare nerambursabilă și 4.030.914,20 lei contribuție proprie a U.A.T. – Județul Gorj. Perioada de implementare a proiectului este de 71 de luni, respectiv între data 01.06.2015 și data de 30.04.2021. Activitățile care se vor realiza prin acest proiect vizează: lucrări de reabilitare a drumului județean, lucrări de reabilitare de poduri, lucrări de reabilitare de podețe, realizarea de trotuare pietonale și piste de biciclete, modernizarea de stații de transport public, realizarea de consolidări terasamente, realizarea de marcaje longitudinale și transversale, realizarea de accese la proprietăți, realizarea de dispozitive de preluare și evacuare a apelor pluviale, activități de audit financiar extern și activități de informare și publicitate. Rezultatele proiectului vizează: 25,58 km de drum județean modernizat, 1.110 m de pistă pentru biciclete, 2.465 m trotuare; 15 stații de autobuz modernizate; 7 poduri reabilitate. În urma finalizării procedurii de achiziție publică, a fost desemnat câștigător operatorul economic S.C. STRABAG S.R.L., cu care se va încheia astăzi, 01.08.2018, contractul de servicii de proiectare (PT+DDE), servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări, cu o valoare de 33.862.938,83 lei fără TVA.

Noi așteptări

Președintele Consiliului Județean susține că nu se va opri aici ci are în vedere alte tronsoane ce necesită reabilitare. „Putem spune că la finalizarea acestor lucrări toată această porțiune de drumuri de interes local și județean va fi reabilitată și vom avea parte de drumuri bune. Ne interesează să finalizăm mai repede proiectele din PNDL II și POR pentru că avem speranțe că poate intrăm într-o nouă etapă de realocare de fonduri pentru a inlcude și alte tronsoane care necesită o modernizare”, a declarat Cosmin Popescu președintele Consiliului Județean Gorj.

2 comentarii

  1. Mă rog la dumnezeu sa faca drumul in Albeni cînd vin di italia pe acasa nu imi vine sa merg pe drumul ăla vin de 2700 km numai strada modernă mă rog sa l faca români noștri să vină și ei in afara sa vada cum trăiește lumea multumesc lui Stan primaru de la Albeni multumesc ca se face drumu am adus in Albeni italieni sa investească dar cînd au văzut ce drum avem au rămas masca

  2. Dar tronsonul tg.jiu Scoarta cand se reface ???? Ne.am saturat de starea in care se afla drumul . Domnule Cosmin Popescu .luati masuri si cu acest tronson .saptamanal parcurg acest drum .

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*