8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăActualitateConstructorul variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu, amenințat cu rezilierea contractului

Constructorul variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu, amenințat cu rezilierea contractului

Lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu au fost reluate de câteva zile.

Bogdan Bratu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a declarat că nu este mulțumit cu ritmul la care se lucrează și că a notificat firma Secol, iar, dacă nu se va mobiliza, contratul ar putea fi reziliat: „Lucrările au demarat, după ce a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Se lucrează, dar nu este un ritm accelerat, ala cum ne dorim noi. Am trimis notificări pentru a vedea o mobilizarea bună pe șantier. Dacă nu vom vedea o mobilizare bună pe șantier, vom continua cu notificările și, probabil, vom rezilia contractul și o să relicităm această lucrare. Nu știu ce probleme există la societatea care se ocupă.

Sunt pe șantier. Am primit imagini și astăzi de la colegii mei. Se lucrează, dar foarte firav, nu cum ne așteptam noi. Lucrările sunt la început, și-au făcut organizarea de șantier, iar vremea a fost destul de capricioasă“.

Lucrările sunt monitorizate zilnic

Șeful drumurilor naționale din Oltenia a mai spus că lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu sunt verificate în fiecare zi: „Am notificat și ne așteptăm să vedem o mobilizare mult mai bună. Echipele noastre sunt în teren și monitorizăm zilnic stadiul de efectuare a lucrărilor“

Contractul are o valoare de 207 milioane lei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, în toamna anului trecut contractul in valoare de 207 milioane de lei, fără TVA, pentru construirea șoselei de centură a orașului Târgu Jiu.

Traseul are o lungime de 20 km, iar construcția va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile.

Durata contractului este 18 luni perioada de execuție a lucrărilor și 84 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -