Construirea Mall-ului a intrat în linie dreaptă, terasele pe Centru mai au de aşteptat

3
35

Sud-africanii au obţinut toate avizele pentru construirea Mall-ului. Fondul de Investiții sud-african New Europe Property Investments intenţionează să deschidă şantierul la Târgu-Jiu până la sfârşitul lunii august. De asemenea, primarul din municipiul Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru a explicat de ce nu le-a dat voie comercianţilor să amplaseze terase pe centrul oraşului, aşa cum a anunţat luna trecută la Radio Omega.

Târgu-Jiul este considerat cel mai mic oraş din ţară care va avea, începând de anul viitor, un Mall. Primarul din Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a anunţat că Fondul de Investiții sud-african New Europe Property Investments (NEPI) a obţinut toate avizele privind demararea lucrărilor în zona Kaufland pentru construirea Shopping Center-ului. Cârciumaru a declarat că investitorii au dat asigurări că Mall-ul va fi gata la Paştele din 2014. Într-o lună, sud-africanii vor deschide şantierul. Primarul mai spune că municipiul va avea astfel reţeaua comercială completă, excepţie făcând unităţile de producţie, care să creeze numeroase locuri de muncă. Cu toate acestea, Cârciumaru speră ca în urma vizitei premierului Victor Ponta în Asia, la Târgu-Jiu, să fie adus un investitor pe capacităţi de producţie. „A mai fost făcut un pas important pentru investiţiile viitoare din Târgu-Jiu. Firma care va construi Mall-ul a obţinut toate avizele, a finalizat acţiunea de obţinere a autorizaţiilor. Practic, se trece la întocmirea Planului Urbanistic Zonal şi, cum spuneau cei care au venit la mine, în maxim o lună se va trece la organizarea de şantier. Termenul de punere în funcţiune în perioada sărbătorilor Pascale 2014 rămâne valabil, ne-au asigurat investitorii. S-au purtat discuţii şi cu alţi investitori decât cei de la NEPI. O să vedeţi că în partea de nord a oraşului vor apărea alte supermarketuri. Prin aceste investiţii practic se acoperă într-un procent destul de mare reţeaua comercială. Am avea cam tot ce ne trebuie, dar trebuie să apară investitori pe capacităţi de producţie. Avem nevoie de mai multe locuri de muncă”, a mai precizat edilul din Târgu-Jiu. Menţionăm că, în luna iunie, investitorii sud-africani au achiziţionat 9.530 metri pătraţi de la primăria Târgu-Jiu, iar diferenţa de până la patru hectare de la persoanele fizice din zona Kaufland, unde se va realiza Mall-ul. Tot atunci, New Europe Property Investments a virat în contul primăriei suma de 27 de miliarde de lei vechi pentru terenul pus la dispoziţie de autorităţile locale.

Terase condiţionate

De asemenea, Florin Cârciumaru a explicat la Radio Omega de ce nu le-a dat voie comercianţilor să amplaseze terase pe centrul Târgu-Jiului. Edilul a spus că lipsa grupurilor sanitare şi dorinţa agenţilor economici de a construi aceste terase l-au determinat să amâne proiectul anunţat iniţial tot la postul nostru de radio. „Pe unde am mers şi eu în lume am văzut că asemenea terase funcţionează cu o masă, patru scaune şi o umbrelă, nicidecum cu acoperiş, cu construcţie stabilă. Deci la noi, lucrurile au fost înţelese greşit pentru că foarte mulţi au venit să-mi ceară să-i las şi pe ei să-şi amenajeze terase pe centru, ceea ce nu s-a putut pentru că ei nu au luat în calcul că, pentru a funcţiona pe centru, trebuie să respecte anumite condiţii. Le trebuie autorizaţii de la alte instituţii, le trebuie să asigure grupuri sanitare şi să nu creadă că le-aş fi dat voie să funcţioneze până târziu ca să deranjeze oamenii cu muzica şi zgomotul care locuiesc pe centru. Aşa că am decis ca pot să-şi scoată măsuţe cu umbrele pe centru doar agenţii economici care sunt în centru şi au deschidere spre Victoria. Domnul care are barul la Teatru s-a supărat că nu l-am lăsat să amenajeze o construcţie în afară, dar acolo bloca circulaţia pe centru, dat fiind că va debuta Festivalul Internaţional de Muzică Folclorică şi vor avea loc parade pe Victoria. Deci, ca să funcţionăm ca în Occident nu trebuie să ne grăbim şi să improvizăm totul”, a explicat Florin Cârciumaru la Radio Omega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here