spot_img
9.3 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăActualitateContinuă conflictul dintre conducerea Inspectoratul Școlar Județean și primarul comunei Turburea. Educatoare,...

    Continuă conflictul dintre conducerea Inspectoratul Școlar Județean și primarul comunei Turburea. Educatoare, victimă colaterală

    Continuă dintre conducerea Inspectoratul Școlar Județean și primarul comunei Turburea continuă cu acuzații lansate la adresa edilului de către inspectorul general școlar. Dana Constantinescu a declarat că primarul Ion Bîrcă a cerut mutarea copiilor în noua grădiniță când aceasta nu era nici măcar recepționată și nu se solicitase emiterea avizelor: „S-a vehiculat ideea indusă de către autoritatea locală din Turburea că Inspectoratul Școlar se opune mutării copiilor în noul spațiul construit la standarde înalte și că avem un motiv pentru care ne opune, acestui demers. La momentul la care astfel de declarații menite să defăimeze imaginea și activitatea Inspectoratului Școlar și domnul primar Bîrcă era atât de vehement în declarații acea construcție nu avea nici măcar recepția făcută. Recepția a fost făcută joi, 7 octombrie. La solicitarea noastră făcută luni dimineață, după vizita inspectorilor în localitatea respectivă, către Direcția de Sănătate Publică și ISU pentru a vedea dacă există avizele necesare pentru a funcționa am primit informări prin care nu se comunica faptul că Primăria Turburea a depus la sediul dumnealor dosarul pentru obținerea unor astfel de autorizații abia luni dimineața.

    Acea clădire nu are nici în această clipă acele autorizații, care sunt în curs de a fi emise. (…) Erau niște demersuri pe care dumnealui știa că trebuie să le facă și nu le făcuse, iar motivul este necunoscut pentru noi, dar i-a fost la îndemână să ne acuze pe noi că ne opunem ca acei copii preșcolari să meargă într-o clădire modernă. (…) Nu ne-am opus mutării copiilor, ci am dorit ca actul didactic să funcționeze într-o clădire cu toate autorizațiile necesare. Nu cred că cineva își asuma această răspundere, să trimită niște copii de vârste mici într-o clădire nerecepționată și neautorizată.

    Clădirea mai are nevoie de avizul ARACIP și mai trebuie inclusă în rețeaua școlară“.

     

    Patru școli funcționează fără avizul de la ISU

     

    În județul Gorj sunt școli care funcționează fără avizul de la ISU și, cu toate acestea, sunt incluse în rețeaua școlară: „În acest moment mai avem patru școli care nu au aviz de securitate la incendiul pentru că mai trebuie făcute o serie de modificări. Din discuțiile pe care le-am avut cu ISU și autoritățile publice și lucrurile se vor rezolva. Încercăm să facem tot ceea ce depinde de Inspectoratul Școlar ca toți elevii să își desfășoare activitatea în corpuri de clădire care sunt autorizate sanitar, dar și de ISU“, a precizat Marian Staicu, inspectorul școlar general adjunct.

    De ce noua grădiniță modernă de la Turburea nu poate funcționa fără avize până la obținerea acestora și alte patru unități funcționează? „Noi încercăm să rezolvăm ca toate clădirile să aibă autorizații. Dacă mergem în continuare pe acest drum greșit să le lăsăm să funcționeze, atunci nu vom rezolva vreodată această problemă. Cele patru au aviz de funcționare de la Agenția Națională pentru Calitatea Învățământului Preuniversitar“, a răspuns Marian Staicu.

     

    Educatoare cercetată disciplinar

     

    Conflictul de la Turburea face și victime colaterale. O educatoare de la Turburea va fi cercetată disciplinar pentru că a ascultat ordinele primarului și a venit cu copiii de la grădiniță în noua clădire: „Și-a depășit atribuțiile de autoritate locală și a intervenit peste autoritatea educațională și școală și a emis o hârtie prin care obliga educatoarele să își aducă preșcolarii în acel corp de clădire. Nicio educatoare nu a răspuns acestei cereri imperative, în afară de una singură. În afară de acea educatoare care s-a supus ordinelor primarului, în loc să se subordoneze școlii în care este angajată, am cerut conducerii școlii să se înceapă o cercetare disciplinară. Nu se poate așa ceva. Atâta timp cât ești angajatul unei școli, te subordonezi directorului școlii, iar domnul primar ar trebui să înțeleagă faptul că dumnealui are niște răspunderi limitate în privința școlilor“, a mai precizat Dana Constantinescu.

     

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: