Contract cu un alt prestator, până la dotarea Spitalului Județean cu un nou RMN

0
48

Pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu vor putea beneficia de control RMN și până la dotarea spitalului cu un nou aparat. Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, spune că se fac demersuri pentru a fi încheiat un contract de colaborare cu un alt prestator. Autoritățile au fost înștiințate deja de oficialii din Ministerul Sănătății că un modern aparat RMN va ajunge la Târgu Jiu luna viitoare.

Operațiunea de înlocuire a vechiului RMN de la Spitalul Județean nu îi va lăsa pe pacienți fără posibilitatea de a efectua astfel de analize. Asta promite președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu. Prestatori din trei județe au fost contactați pentru a colabora cu unitatea medicală de la Târgu Jiu, până când noul RMN va ajunge aici și va deveni funcțional.

„20 aprilie este data la care am fost înștiințați că va fi livrat RNM-ul. Până atunci noi avem obligația de a asigura spațiul în mod corespunzător pentru a fi instalat. Are o perioadă de instalare de circa două săptămâni de zile cu tot ce înseamnă racord electric, punere în funcțiune, garanții de exploatare și așa mai departe. Din câte știu, de ieri a început demontarea vechiului RMN, dar am luat măsuri astfel încât să avem un contract cu un prestator de servicii din Gorj sau din afara Gorjului. Pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență vor putea efectua RMN cu ajutorul acestui prestator. Am făcut o cerere de oferte către prestatori din Gorj, Hunedoara și Dolj. O să vedem exact care sunt costurile cele mai mici și vom iniția un contract de colaborare până la punerea în funcțiune a RMN-ului propriu al Spitalului”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here