Acasa / Actualitate / Contractul pentru concesionarea parcării de la Rodna, reziliat de Primărie

Contractul pentru concesionarea parcării de la Rodna, reziliat de Primărie

Contractul privind concesionarea parcării de la Piața Centrală a fost reziliat prin dispoziție a primarului Marcel Romanescu. În perioada următoare, reprezentanții primăriei vor apela la un executor judecătoresc pentru preluarea parcării în administrare. „A fost emisă dispoziția pentru preluarea parcării de la Piața Centrală. Am emis un act administrativ, care, după părerea noastră, va fi atacat. O să vedem care sunt demersurile pe care le vom face ulterior. În condițiile în care nu vor ataca această dispoziție se va merge pe punerea în executare“, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Primăria va apela laun executor judecătoresc

Reprezentanții Primăriei Târgu Jiu vor apela în perioada următoare la serviciile unui executor judecătoresc pentru a pune în aplicare dispoziția. „A fost emisă o notificare de Primăria Târgu Jiu care a fost trimisă către cei care administrează parcarea de la Piața Centrală. Notificarea a fost trimisă pe data de 29 mai. Dat fiind faptul că parcarea nu a fost predată, atunci a fost emisă o dispoziție prin care Primăria municipiului Târgu Jiu a anunțat societatea că a fost reziliat de drept contractul. Următorul pas este ca Primăria municipiului Târgu Jiu să se adreseze unui executor judecătoresc pentru a pune în aplicare prevederile expoziției“, a spus Ana Maria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Poliția a deschis o anchetă

Primăria Târgu Jiu invocă nerespectarea contractulului de concesiune a parcării încheiat în anul 1998 cu firma Rodna. La articolul 4 din acest contract se menționează: „Destinația terenului va fi exclusiv pentru parcarea autovehiculelor“. Această prevedere nu a fost respectată, susțin reprezentanții primăriei. Astfel, a fost construită o scară rulantă de acces în complexul comercial chiar pe terenul parcării și pe proprietatea primăriei, o suprafață din parcare a fost subînchiriată către o firmă, iar mai multe terase au fost construite tot la fel fără să respecte contractul. Parcarea s-a redus, astfel, de la un an la altul, fiind luată bucată cu bucată. Poliția Gorj a deschis un dosar penal cu privire la parcarea de la Piața Centrală.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*